Dieta si nutritie

#dieta usoara #alimente dieta #dieta

7 alimente pe care le poti manca oricand, in orice cantitate, pentru ca nu ingrasa

Este greu sa te abtii de la mancare, mai ales atunci cand esti la dieta. Ai tot timpul pofte, asa ca este aproape imposibil sa rezisti tentatiei, ceea ce te face sa gusti din fructul interzis. Afla ca exista alimente pe care le poti consuma oricand, fara sa te temi ca te ingrasi.

Telina

Aproximativ 95% din telina este formata din apa, ceea ce inseamna ca aceasa leguma nu este niciun pericol pentru silueta ta. In plus, contine 30% din nevoia zilnica a corpului tau pentru vitamina K. O poti consuma cruda, in salate, pentru ca astfel isi pastreaza cel mai bine proprietatile.

Salata verde

Salata are intre 10 si 20 de calorii la 100 de grame, ceea ce inseamna ca este inofensiva pentru persoanele aflate la dieta. Are si o cantitate bogata de vitaminele C, A, dar si fier, un element important care previne aparitia anemiei.

Grapefruit

Pentru ca ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange, dar si pentru ca au un continut scazut de calori, fructele de grapefruit sunt ideale pentru oricine. In componenta lor intra si vitamina C, esentiala pentru mentinerea imunitatii.

Pepenele

In afara ca este alimentul ideal pentru a te racori in zilele toride de vara, pepenele este incarcat cu vitamine si minerale, are un continut ridicat de apa si foarte putine calorii. La toate acestea, se adauga si gustul sau dulce, numai bun pentru cei care simt lipsa unei prajituri din cauza ca sunt la dieta.

Castravetii

Legume foarte sanatoase, ideale pentru pastrarea unei greutati perfecte sunt si castravetii, formati in proportie de peste 90% din apa. Este mai bine sa ii mananci cu tot cu coaja, pentru ca este bogata in betacaroten, element nutritiv important pentru sanatatea vederii.

Rosiile


Contin o cantitate importanta de licopen, substanta care ajuta la arderea grasimilor, de aceea rosiile sunt recomandate in curele de slabire. Le poti consuma in orice cantitate doresti, mai ales ca au si putine calorii, numai 25 la 100 de grame.

Popcorn

Floricele din porumb sunt ideale pentru a-ti potoli poftele, deoarece sunt satioase, dar sarace in calorii. Poti sa le savurezi fara sa te temi ca asa vei acumula kilograme nedorite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare