Dieta si nutritie

#Japonia obiceiuri alimentare #obiceirui alimentare #mic dejun #dieta echilibrata

6 obiceiuri alimentare care le fac pe femeile din Japonia sa arate la 40 de ani ca la 25

Femeile din Japonia sunt recunoscute pentru siluetele zvelte. Obiceiurile alimentare sanatoase sunt moticul pentru care la 30 de ani arata ca la 18, la 40 de ani – ca la 25!

1. Micul dejun, cea mai importanta masa

Asa cum ar trebui sa fie si in Romania, in Japonia, micul dejun este cea mai consistenta masa din zi si include mai multe preparate precum peste, orez, omleta, supa miso, un preparat din soia cu verdeata, alge si ceai.

2. Dieta echilibrata

In ciuda ideii preconcepute ca japonezii mananca doar sushi, dieta dieta lor este foarte variata si include peste, alge marine, legume, soia, orez, fructe, ceai verde etc.Din dieta lipsesc alimentele grase, bogate in calorii sau cele de tip junk food. Consumul alimentelor proaspete este foarte importanta pentru japonezi, acestia consumand in mare parte alimente de sezon, precum fructe si legume pe masura ce se coc si peste in functie de sezon. Iarna mananca mai multa carne, peste, bauturi si supe calde, iar vara prepara predominant supe reci, fructe de mare si salate, conform site-ului brightside.me.

3. Metodele de gatit

Japonezii isi prepara mancarea doar prin fierbere la foc mic, pe gratar, la abur sau prajite intr-o tigaie speciala, cu foarte putin ulei. Legumele sunt feliate dupa o tehnica specifica, astfel incat sa arate bine in farfurie si sunt preparate rapid, la temperaturi mari, sa sa-si pastreze gustul si proprietatile nutritive. Supa de legume este un ingredient de baza pentru numeroase preparate.

4. Orez in loc de paine

Orezul este esential pentru fiecare masa si este gatit fara sare sau unt. insoteste cele mai multe preparate, inlocuind astfel painea.

5. Ritualul mesei

In Japonia, fiecare masa este un ritual: se mananca incet, cu bucatele si portii mici. Farfuriile nu contin mai multe preparate diferite pe aceeasi farfurie, pentru ca aromele sa nu se intrepatrunda si sa se evite astfel ca oamenii sa manance mai mult decat au nevoie.

6. Fara dulciuri!

Dulciurile se consuma foarte rar in japonia si de obicei in cantitate foarte mica. Mai mult, in bucataria japoneza nu exista prajituri foarte dulci sau cu creme grele. De obicei consuma o inghetata pe baza de orez, numita mochi, iar deserturile lor sunt sarace in grasimi si zahar.

Sursa foto: mzansilive.co.z

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare