Dieta si nutritie

#sanatate #linte #dieta #dieta si nutritie #beneficii linte #consum linte

6 motive pentru care ar trebui sa mananci mai des linte

Mancarea de linte iti suna ca o reteta invechita? Te-ar interesa poate sa afli ca lintea este un aliment care ofera corpului tau trei sferturi din necesarul zilnic de fibre. De asemenea, lintea este bogata in magneziu, acid folic, fier, vitaminele A, B, C, E, K, minerale, acizi grasi Omega 3 si 6, aminoacizi si proteine. Descopera, in continuare, 6 motive pentru care lintea ar trebui sa faca parte mai frecvent din meniul tau zilnic!

1. Reduce riscul afectiunilor cardiovasculare

Inclusa in alimentatia ta, lintea te poate feri de aparitia unor afectiuni cardiovasculare. Continutul mare de magneziu ajuta la mentinerea unui bun ritm al circulatiei sangelui si iti mentine inima sanatoasa. De asemenea, tot lintea reduce si nivelul colesterolului.

2. Este bogata in proteine

Lintea pare a fi alimentul perfect pentru tine daca ai trecut la o alimentatie vegetariana, gratie continutului sau foarte ridicat de proteine. Mai mult, ar trebui sa stii ca lintea poate fi servita in feluri multiple: cruda, in salate sau gatita.

3. Ajuta la scaderea in greutate

Poti da jos rapid si satisfacator kilogramele in plus asezate in jurul taliei tale cu o dieta care sa includa lintea. Proteinele, fibrele, mineralele si vitaminele continute de acest aliment minune te vor ajuta sa slabesti fara sa te infometezi. O cana de linte gatita iti aduce un aport de 230 de calorii, iar stomacul tau nu va da semne de foame prea curand.

4. Stabilizeaza nivelul zaharului din sange

Lintea te ajuta sa pastrezi si controlul asupra glicemiei. Lintea este un medicament recomandat pentru hipoglicemici si diabetici pentru efectul de stabilizare al zaharului in sange.

5. Imbunatateste digestia

Adio constipatie si senzatie de intestin iritat! Continutul mare de fibre al lintei imbunatateste functiile aparatului tau digestiv.

6. Iti da energie

Functiile metabolice ale organismului tau vor fi amplificate in urma consumului de linte. Aceasta are un continut mare de fier, asigurand oxigenarea intregului organism. Cresterea nivelului de energie va fi astfel direct proportionala cu cantitatea de linte consumata la masa.

Sursa foto: lisaschroederbooks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare