Dieta si nutritie

#alimente benefice barbati #alimente barbati #alimente sanatoase #alimente

5 superalimente care au grija de sanatatea barbatilor

Asa cum unele alimente au beneficii uimitoare asupra sanatatii femeilor, exista si alimente benefice sanatatii barbatilor. Iata care sunt alimentele care ii protejeaza de boli.

Oua

Ouale sunt pline de proteine, benefice atat pentru dezvoltarea muschilor cat si pentru sanatatea inimii. Nu trebuie depasit, insa, un consum de doua oua pe zi. Un ou contine, in medie, 78 de calorii, 6,29 g de proteine, 25 mg de calciu, 0,59 mg de fier.

Avocado

Un avocado contine nu mai putin de 20 de vitamine si minerale, fiind un cocktail de sanatate pentru organismul masculin. Vitamina K, care se gaseste din abundenta in avocado, este esentiala pentru mentinerea sanatatii oaselor. Mai mult, un fruct de avocado, consumat cu regularitate, previne aparitia infractului miocardic, datorita continutului de grasimi monosaturate si al antioxidantilor. 100 de grame de fruct contin 8 grame de fibre alimentare, pentru o buna functionare a digestiei.

Banane

Bananele sunt bogate in potasiu si magneziu, ajutand la mentinerea unei valori normale a tensiunii. Sunt ideale si pentru barbatii care fac mult sport, deoarece sunt bogate in fibre. O banana obisnuita este formata in proportie de 23% din fibre si are 200 calorii la suta de grame.

Somon

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea barbatilor, deoarece reduc nivelul colesterolului rau, responsabil pentru aparitia afectiunilor inimii, dar protejeaza si impotriva depresiei. Somonul este si una dintre cele mai bune surse de calciu, de fier si potasiu, fiind indicat pentru mentinerea sanatatii oaselor si a articulatiilor.

Ciocolata neagra

Un studiu american, la care au participat 470 de barbati in varsta, citat de authoritynutrition.com, a aratat ca un consum regulat de ciocolata neagra reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu 50%. Iar beneficiile acestui aliment nu se termina aici: flavonoizii care se gasesc in acest aliment ajuta la intarzierea procesului de imbatranire. Ciocolata neagra este bogata in magneziu, cupru si zinc, minerale benefice bunei functionari a inimii.

Sursa foto: imarcade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului