Dieta si nutritie

#alimentatie carbohidrati #consum ridicat de carbohidrati #carbohidrati

5 semne ciudate care arata ca mananci prea multi carbohidrati. Tu cu cate te confrunti?

Consumati in cantitati moderate, carbohidrații nu reprezinta un pericol pentru sanatatea noastra, din contra, organismul are nevoie de ei sa funcționeze corect. Chiar si alimentele sanatoase conțin carbohidrați, cum ar fi fructele si legumele. Problema o constituie onsumul excesiv de carbohidrati, care scad imunitatea, cresc glicemia etc.

1. Glicemie crescuta

Atunci cand consumi carbohidrati, organismul tau face un efort pentru a mobiliza acel zahar care a ajuns in sange. De obicei, il transmite catre muschi, pentru a fi folosi ca sursa de energie.

“Insulina este acel hormon al carui rol este sa se asigure ca sangele are un nivel normal de zahar. Prin urmare ea este cea care va prelua zaharul din sange si il va transfera la muschi.

Dar ce se intampla atunci cand deodata a sosit prea mult zahar pentru a putea fi folosit imediat pentru energie? Ca de exemplu atunci cand la o masa ai o porție de paste, o bautura indulcita si un desert.

Insulina trebuie sa isi faca treaba. Excesul de zahar va fi transformat in energie de rezerva, pentru a fi folosit mai tarziu. Acea energie de rezerva este glicogenul (cantitate limitata, aprox 500 g in ficat si muschi) si grasimea, care se poate depune in tot corpul si este practic nelimitata. Daca rezervele tale de glicogen sunt intacte (se utilizeaza doar in caz de efort fizic intens), atunci zaharul va fi transformat direct in grasime si depozitat in corp” este explicatia oferita de nutriblog.ro.

  •   2018-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Clara Matei

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Dieta de post care te ajuta sa dai jos kilogramele in plus pana de sarbatori

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Mierea si frumusetea din antichitate pana in prezent!

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Amarant, orz, hrisca, kamut... Topul cerealelor energizante

Expertul Acasa.ro, Elisabeta Ratiu: Mierea si frumusetea din antichitate pana in prezent!

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii