Dieta si nutritie

#preparate #alimentatie #dieta #slabit #alimente sanatoase

5 preparate cu alimente sanatoase la care trebuie sa renunti ca sa slabesti

Ai auzit de la medici ca este bine sa consumi anumite alimente sanatoase si te straduiesti sa le incluzi in alimentatia ta, dar cu toate acestea nu observi nicio imbunatatire cand te urci pe cantar? Poate ca alimentele sanatoase pe care le consumi sunt folosite in preparatele gresite, ceea ce explica motivul pentru care nu poti slabi.

Iata 5 combinatii la care ar trebui sa renunti, pentru binele siluetei tale.


1. Briosele cu afine

Afinele sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente din lume, datorita continutului ridicat de antioxidanti. De la creier pana la piele, tot organismul tau are de castigat de pe urma consumului de afine. Nu acelsi lucru se poate spune despre briosele cu afine. Chiar daca ai impresia ca mananci un produs sanatos, de fapt consumi faina, zahar si alte ingrediente rafinate, care cresc aportul caloric, fara sa-ti ofere beneficii.


2. Cafeaua cu frisca si sirop

Consumata in cantitati moderate, cafeaua este un tonic excelent pentru organism, ba chiar stimuleaza procesul de ardere a grasimilor, insa in combinatie cu frisca si eventual cu un sirop foarte dulce, isi pierde proprietatile. Mai exact, cafeaua cu frisca sau lapte nedegresat favorizeaza ingrasarea, astfel ca indicat ar fi sa te rezumi la o cafea tare, cu putin zahar sau indulcitor.


3. Ciupercile cu smantana

Ciupercile au foarte putine calorii si constituie o garnitura perfecta pentru peste sau alte tipuri de carne, insa daca le combini cu smantana, numarul de calorii creste vertiginos, iar silueta ta va mai dobandi cativa centimetri. Daca vrei sa slabesti, evita sa consumi ciupercile cu sosuri grele.


4. Ciocolata cu umplutura

Nu spune nimeni ca nu ai voie sa consumi ciocolata atunci cand esti la dieta. De fapt, daca este vorba despre ciocolata cu un continut ridicat de pudra de cacao, lucrurile se indreapta in directia cea buna, intrucat pudra stimuleaza metabolismul, contribuie la arderea grasimilor si iti confera energie. Problema apare atunci cand ciocolata pe care o consumi are diverse umpluturi cu aroma de caramel, fructe sau lapte. Un astfel de produs te va ingrasa, daca il consumi in mod regulat.


5. Ouale si carnea

Ouale si carnea sunt doua produse esentiale pentru organism, datorita continutului ridicat de proteine, dar si celui de vitamine si minerale. Cu toate acestea, ouale si carnea ar trebui consumate doar separat, intrucat au nevoie de timpi diferiti pentru declansarea digestiei. Daca le consumi concomitent, risti sa te ingrasi din cauza digestiei lenese.

Sursa foto: baked-in.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare