Dieta si nutritie

#ingrasare #dieta #dieta si nutritie #ingrasare birou #tendinta ingrasare

5 obiceiuri sanatoase care te vor ajuta sa nu te ingrasi la serviciu

Munca poate fi solicitanta, iar oboseala si stresul sunt factori ce pot contribui la dezvoltarea unor obiceiuri alimentare nesanatoase. Daca vrei sa te mentii in forma si sa nu ai astfel de deprinderi care pot stimula ingrasarea, ar trebui sa ai un plan alimentar calculat si organizat.

Tot mai multa lume invinuieste locul de munca pentru kilogramele in plus pe care le-a acumulat. Afla cum poti face sa eviti acest lucru si urmeaza aceste sfaturi de sanatate care vor tine caloriile la distanta:

1. Pregateste-ti o salata mare si consistenta pentru pranz

Unul dintre lucrurile care contribuie la acumularea kilogramelor in plus in timpul serviciului il reprezinta mesele in oras. Pe de o parte, acestea implica adesea socializare cu ceilalti colegi, ceea ce este grozav. Pe de alta parte insa, servirea mesei alaturi de alti oameni te poate face sa iei deciziile gresite in ceea ce priveste alegerea alimentelor.

Daca ai colegi care consuma preparate nesanatoase si poftele culinare sunt unul dintre punctele tale slabe, poate ca ar fi mai bine sa iti aduci mancarea de acasa si sa eviti iesirile la restaurant in timpul programului de lucru.

Pregateste-ti o salata satioasa pentru pranz, cu multe legume bogate in fibre si vitamine. Imbogateste-o cu o sursa de proteine, cum ar fi cubuletele de branza, bucatelele de carne slaba preparata la gratar sau ouale fierte.

2. Fa miscare dupa masa de pranz

Cele mai multe companii le ofera angajatilor o pauza de pranz care dureaza o ora. Poti profita de acest timp pentru a face putina miscare. Sedentarismul este una dintre cele mai cunoscute cauze ale obezitatii, iar putin antrenament fizic nu strica nimanui.

Fa o plimbare sau cateva exercitii usoare, de la care nu transpiri. Daca ai o sala de fitness in apropiere, poti profita de ocazie pentru a o vizita, mai ales ca acestea sunt intotdeauna dotate cu dusuri si vei putea sa te speli dupa antrenament.

3. Mentine-ti igiena orala si evita dulciurile si gustarile

Ia-ti o periuta si o pasta de dinti la birou. Daca te vei spala pe dinti dupa masa de pranz, nu doar ca vei reusi sa-ti pastrezi igiena si sanatatea orala, dar acest lucru te va ajuta si sa tii gustarile nesanatoase si dulciurile la distanta.

Daca totusi simti nevoia sa rontai ceva, inlocuieste alimentele cu o guma de mestecat. Nu o folosi mai mult de 5 minute, pentru a nu-ti pune in pericol sanatatea smaltului si pentru a nu dezvolta un tic din asta.

4. Fa-ti o rezerva de gustari sanatoase

Daca chiar nu te poti abtine de la gustarile dintre mese, asigura-te ca ai la indemana unele sanatoase. Fa-ti o rezerva de alimente cu valoare nutritionala consistenta, insa care nu ingrasa. Iaurtul, semintele, nucile, fructele confiate sunt unele dintre cele mai populare gustari sanatoase care nu iti pun in pericol masa corporala.

5. Consuma multe lichide

Hidratarea este foarte importanta in mentinerea sanatatii si in suprimarea poftei excesive de mancare. Consuma cel putin 2 l de apa pe zi si nu uita sa bei cel putin un pahar cu apa cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Nu consuma lichidele in timpul mesei sau imediat dupa aceasta, caci au efectul de a dilua sucurile gastrice si de a incetini digestia.

Sursa foto: exercisefiend.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare