Dieta si nutritie

#dieta #slabire #ingrasare

5 motive pentru care nu slabesti sub niciun chip

5 kilograme. Acesta este obiectivul pe care si-l propun majoritatea femeilor atunci cand vor sa slabeasca nu foarte mult. Insa chiar si asa, cele mai multe sustin ca nu reusesc sa dea jos aproape deloc, desi, spun ele, respecta regulile unei diete.

 

Iti vom arata in continuare care sunt motivele care te fac sa bati pasul pe loc cand vine vorba despre o dieta:

Nu mananci suficient

Unele diete iti propun reducerea drastica a numarului de calorii din meniu. Daca optezi pentru varianta de 1200 de calorii, cel mai des vehiculata in curele de slabire, faci  mare greseala. Faptul ca nu mananci suficient determina organismul sa incetineasca metabolismul. Astfel, de teama ca il lasi fara hrana, corpul tau va extrage maximum posibil din alimentele pe care i le oferi. Mai mult, va incepe sa topeasca musculatura.

Solutia: Diminueaza numarul de calorii cu precautie. Pentru a putea slabi e necesar sa ai un volum de 1800-2000 de calorii pe zi.

Consumi prea mult zahar

Multe alimente din comert aparent sanatoase au adaos de zahar sau de fibre. Zaharul din aceste alimente te face sa simti nevoia de si mai mult zahar, astfel incat sfarsesti prin a manca mai mult pentru a-ti satisface pofta de dulce. Si aportul suplimentar de fibre poate fi daunator.

Solutia: Citeste etichetele produselor, astfel incat sa stii ce e in mancarea ta.

Consumi prea multa sare

Un studiu recent, publicat in Journal of Nutrition, a constatat sarea in alimente starneste pofta de mancare si poate duce la un consum mult mai ridicat. Excesul de sodiu face ca organismul sa retina apa, lucru care te poate face sa incapi cu greu in haine.

Solutia: Redu cantitatea de sare de la 3.400 de miligrame pe zi la cel mult 2.300 miligrams. Nu iti imagina ca sarea se limiteaza la ceea ce pui tu in mancare. Sare exista in toate produsele semipreparate pe care le cumperi din comert, asa ca atentie mare la ceea ce consumi.

Nu mananci suficiente grasimi

O dieta saraca in grasimi va creste pofta de mancare. Asta intrucat fara grasime, carbohidratii se digera rapid, ceea ce va duce la cresterea nivelului de zahar din sange. Grasimea este foarte importanta, deoarece incetineste digestia si eliberarea de zahar in sange, mentinandu-te satula mai mult timp.

Solutia: Obtine-ti 20-35% din calorii din grasimi.

Nu dormi suficient

Un studiu recent sugereaza faptul ca persoanele care nu dorm suficient noaptea vor manca, in medie, cu 385 de calorii mai mult decat cele care se odihnesc ca la carte. Iar cand iti doresti sa slabesti doar 5 kilograme, somnul bun deja este mai bun decat orice alta dieta.

Solutia: Desi nu este intotdeauna posibil, fa tot posibilul sa dormi cate 9 ore in timpul saptamanii si 10 in weekend.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului