Dieta si nutritie

#activitati vineri #prevenire ingrasare weekend #alimentatie sanatoasa #fitness

5 lucruri pe care trebuie sa le faci vineri ca sa nu te ingrasi in weekend

Ai observat uneori ca lunea te cam strang blugii? De vina sunt excesele culinare si leneveala din timpul weekendului. Un studiu recent al specialistilor de la Universitatea Cornell a demonstrat ca majoritatea femeilor iau in greutate de vineri pana duminica.

 

De vina sunt intalnirile cu prietenii in timpul carora iti permiti sa bei un pahar in plus, sa mananci si ce n-ar trebui, dar si faptul ca in weekend te relaxezi si devii mai indulgenta cu tine insati. Iata insa ce ar trebui sa faci inca incepand de vineri daca vrei sa nu te alegi cu un kilogram, doua in plus la inceputul saptamanii:

Planifica-ti o excursie

Sursa foto: lionesswomansclub.com

Stabileste o iesire in weekend. Vei face mai multa miscare si chiar daca vei acumula calorii din mancarea satioasa pe care o vei consuma le vei arde rapid. Iti poti planifica si o ora de fitness cu prietenele sau una de kangoo jumps, ceea ce n-ai fi facut in mod normal de una singura.

Dormi mai mult

Sursa foto: boutiquetoyou.com

Daca in timpul saptamanii esti tentata sa iti dramuiesti cu atentie timpul de somn, ai doua nopti la dispozitie in care sa dormi cat iti pofteste inima si trupul. Studiile arata ca femeile care nu dorm suficient sunt mai predispuse spre ingrasare.

Mergi la cumparaturi

Sursa foto: doctoroz.com

Vinerea, dupa ce ti-ai terminat probramul de lucru, da o fuga pana la supermarket si fa cumparaturi pentru weekend. Nu vei mai avea nicio scuza ca nu ai avut din ce gati si de aceea ai ales sa mananci la fast-food.

Nu face foamea vinerea

Sursa foto: womenwiz.com

Stiind faptul ca sambata mergi la un party, iar duminica ai de gand sa treci pe la mama sa iei pranzul pentru ca se anunta o multime de bunatati pe masa ai fi tentata ca vineri sa nu mananci nimic. Nu faci decat sa te infometezi si apoi sa mananci si mai mult decat ti-ai fi imaginat.

Prepara-ti o gustare sanatoasa

Sursa foto: au.hypervibe.com

Aloca 15 minute din timpul tau liber de vineri pentru a prepara o gustare sanatoasa. Curata cateva fructe si legume proaspete si tine-le la frigider ca sa le ai mereu la indemana atunci cand ti se face foame si vrei sa rontai ceva.

Sursa foto: watchfit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare