Dieta si nutritie

#sanatate #boli #ingrijire corporala #ingrijire

5 greseli de ingrijire corporala care pot dauna sanatatii

Multi dintre noi, fara sa-si dea seama, isi compromit igiena corporala zi de zi. Cine nu si-a stors un cos ocazional? Uneori ne este greu sa le rezistam. Poate uneori iti cureti narile ori poate ca te epilezi complet in partea de jos… multe lucruri banale pot fi cat se poate de serioase si cu consecinte pe termen lung. E cazul sa te ingrijorezi putin si sa iti schimbi comportamentul. Sanatatea este cel mai important lucru pe care il ai si nu trebuie neglijata niciodata. Iata care sunt cele mai comune greseli de ingrijire corporala pe care le poti face si pe care trebuie neaparat sa le eviti inainte de a te supune unor riscuri sanitare inutile.
Multi dintre noi, fara sa-si dea seama, isi compromit igiena corporala zi de zi. Cine nu si-a stors un cos ocazional? Uneori ne este greu sa le rezistam. Poate uneori iti cureti narile ori poate ca te epilezi complet in partea de jos… multe lucruri banale pot fi cat se poate de serioase si cu consecinte pe termen lung. E cazul sa te ingrijorezi putin si sa iti schimbi comportamentul. Sanatatea este cel mai important lucru pe care il ai si nu trebuie neglijata niciodata. Iata care sunt cele mai comune greseli de ingrijire corporala pe care le poti face si pe care trebuie neaparat sa le eviti inainte de a te supune unor riscuri sanitare inutile. 

1. Stoarcerea cosurilor: De cele mai multe ori, in urma cosurilor stoarse raman niste zone rosii, iritate si inflamate. Mai rau chiar, atunci cand ne apucam sa le stoarcem, de cele mai multe ori nici nu suntem complet curati/ sterili pe maini. Astfel, germenii si bacteriile sunt favorizate si patrund mai usor in organism prin zona inflamata. Poti cauza asadar o infectie urata, prelungind fara sa vrei viata cosului de care initial credeai ca scapi usor. Probleme cu acneea? Afla cum poti scapa de acnee!

2. Impartitul lucrurilor personale: Daca folosesti lama de ras a prietenului tau sau periuta de dinti care nu iti apartine, te supui fara voie riscurilor de tot felul. Hepatita si herpesul sunt doua dintre problemele majore care pot aparea. Daca nu cunosti bine persoana de la care “imprumuti” insa, te poti supune chiar riscului pentru alte boli mai grave precum HIV.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare