Ciresele, care au inceput sa se gaseasca in mai toate pietele, sunt bogate in antioxidanti, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, melatonina, bioflavonoide si antocianine - antioxidanti care ofera cireselor culoarea rosie si care incetinesc procesul de imbatranire si stimuleaza sistemul imunitar.
1. Ajuta la slabit si combat celulita
Ciresele, fructe sarace in calorii, dar satioase, sunt binevenite in timpul unei diete de slabit: au efecte laxative, depurative, detoxifiante. Asadar, inlocuieste fructele din dieta de slabit cu cantitati mari de cirese, fara sa iti fie teama ca te poti ingrasa.
2. Stimuleaza imunitatea
Ciresele sunt bogate in vitamina C, astfel ca ajuta la intarirea sistemului imunitar , lucru extrem de important in perioada primaverii. Asadar, daca vrei sa treci rapid peste o astenie de primavara sau peste o raceala, consuma cirese din belsug.
3. Confera frumusete parului, unghiilor si pielii
Ciresele contin vitamina A, ingredient esential pentru un par lung, stralucitor si sanatos, dar si pentru o piele care radiaza de frumusete si unghii puternice si rezistente. Vitamina A se regaseste in toate tratamentele pentru stimularea cresterii parului, a unghiilor si a pielii.
4. Combat insomnia
Datorita continutului de melatonina, ciresele sunt recomandate persoanelor care sufera de insomnie. Pentru efecte maxime, consuma ciresele cu aproximativ doua ore inainte de culcare.
5. Cozi de cirese in caz de pietre la rinichi
Si cozile de cirese sunt benefice organismului nostru. Acestea sunt recomandate, sub forma de ceai, in caz de calculi renali, reumatism sau guta. Mai mult decat atat, acestea scad febra si indeparteaza raceala. Pentru ca au un gust usor amarui, ceaiul de cozi de cirese poate fi indulcit cu miere.