Dieta si nutritie

#cirese insomnie #dieta slabit cirese #cirese de mai #beneficii cirese #cirese

5 beneficii uimitoare ale cireselor

Ciresele, care au inceput sa se gaseasca in mai toate pietele, sunt bogate in antioxidanti, minerale, acid elagic, vitamina C, vitamina A, melatonina, bioflavonoide si antocianine - antioxidanti care ofera cireselor culoarea rosie si care incetinesc procesul de imbatranire si stimuleaza sistemul imunitar.

1. Ajuta la slabit si combat celulita

Ciresele, fructe sarace in calorii, dar satioase, sunt binevenite in timpul unei diete de slabit:  au efecte laxative, depurative, detoxifiante. Asadar, inlocuieste fructele din dieta de slabit cu cantitati mari de cirese, fara sa iti fie teama ca te poti ingrasa.

 

2. Stimuleaza imunitatea

Ciresele sunt bogate in vitamina C, astfel ca ajuta la intarirea sistemului imunitar , lucru extrem de important in perioada primaverii. Asadar, daca vrei sa treci rapid peste o astenie de primavara sau peste o raceala, consuma cirese din belsug.

 

3. Confera frumusete parului, unghiilor si pielii

Ciresele contin vitamina A, ingredient esential pentru un par lung, stralucitor si sanatos, dar si pentru o piele care radiaza de frumusete si unghii puternice si rezistente.  Vitamina A se regaseste in toate tratamentele pentru stimularea cresterii parului, a unghiilor si a pielii.

4. Combat insomnia

Datorita continutului de melatonina, ciresele sunt recomandate persoanelor care sufera de insomnie. Pentru efecte maxime, consuma ciresele cu aproximativ doua ore inainte de culcare.

5. Cozi de cirese in caz de pietre la rinichi

Si cozile de cirese sunt benefice organismului nostru. Acestea sunt recomandate, sub forma de ceai, in caz de calculi renali, reumatism sau guta.  Mai mult decat atat, acestea scad febra si indeparteaza raceala. Pentru ca au un gust usor amarui, ceaiul de cozi de cirese poate fi indulcit cu miere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare