Dieta si nutritie

#digestie #probiotice #alimente probiotice #bacterii bune #bacterii organism

5 alimente probiotice

Alimentele probiotice sunt importante pentru sanatatea noastra. Acestea ofera culturi si microorganisme care ajuta organismul sa functioneze cat mai bine. Mai exact, probioticele regleaza activitatea intestinelor, ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute din organism si sunt foarte eficiente in prevenirea cancerului.

Probioticele sunt acele bacterii bune care traiesc in interiorul organismului si in a caror lipsa te poti imbolnavi de anumite afectiuni. Cea mai frecventa afectiune provocata de lipsa probioticelor in cazul femeilor este candidoza.

Iata care sunt cele mai bune alimente cu un continut ridicat de probiotice:
 

Iaurturile naturale


Iaurturile pe a caror eticheta se mentioneaza faptul ca produsul "contine culturi vii si naturale" sunt cele mai bune pentru organismul tau. Pe de cealalta parte, sunt de evitat iaurturile care contin zahar sau orice tip de sirop indulcitor. Iaurturile naturale pot fi consumate ca atare sau alaturi de cereale integrale la micul dejun.
 

Ceai Kombucha


Kombucha este un ceai fermentat originar din Asia si poate fi servit cald sau rece, cu gheata. Acesta este natural, ajuta la mentinerea nivelului de energie, este benefic digestiei si este bogat in organisme probiotice. Consuma-l neindulcit sau doar cu putina miere.
 

Lapte de soia


Laptele de soia contine in mod natural o cantitate mica de probiotice, dar datorita tehnologiei moderne laptele de soia este acum imbunatatit cu o cantitate suficienta de probiotice. Orice produs pe a carui eticheta scrie "contine culturi vii si active" este benefic.
 

Chefir


Chefirul natural contine multivitamine, dar si probiotice in mod natural. Chefirul este un mix de lapte, iaurt si lapte acru si poate fi achizitionat din orice magazin alimentar. Important este ca produsul sa fie 100% natural.
 

Varza murata si muraturi


Varza murata se afla in topul produselor cu un continut ridicat de probiotice. Asadar, profita de perioada iernii si consuma varza murata, zeama acesteia, dar si muraturi (castraveti, gogonele etc).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare