Dieta si nutritie

#dieta #slabit #trucuri slabit #regim slabit #trucuri ciudate slabit

4 trucuri ciudate de slabit, dar care functioneaza de minune

Esti bombardata din toate partile de sfaturi menite sa te ajute sa elimini kilogramele in plus, in conditiile in care multe dintre acestea fie nu dau roade, fie iti pun in pericol sanatatea. Din fericire, exista si variante simple si sigure cu care nu ai cum sa dai gres. Iata patru trucuri ciudate, dar eficiente, care te ajuta sa slabesti!

1. Bea apa calduta

Nu suna deloc apetisant, dar functioneaza: alege sa iti incepi ziua cu un pahar de apa calduta, aromat cu o felie de lamaie. Astfel, iti activezi metabolismul si iti ajuti organismul sa elimine reziduurile si toxinele procesate peste noapte. In plus, pe langa hidratarea binevenita pe care ti-o ofera, apa calduta te ajuta sa reduci senzatia de foame, astfel incat micul dejun sa nu fie ticsit cu mai multe calorii decat iti sunt necesare.

2. Renunta la TV

Renuntarea la orele petrecute in fata televizorului are multiple beneficii pentru silueta si sanatatea ta. Pe de-o parte, probabil stii deja ca ai tendinta sa rontai si sa consumi mai multe calorii in timp ce urmaresti un program TV, o situatie deloc favorabila pentru silueta ta. Pe de alta parte, daca alegi sa stai in fata TV-ului ore in sir, te privezi de activitati care favorizeaza arderea de calorii, precum plimbarile in aer liber si chiar somnul.

De aceea, elimina sau redu la minimum timpul petrecut in compania televizorului si opteaza pentru activitati mai sanatoase si prietenoase cu silueta ta, precum odihna de calitate si miscarea in aer liber.

3. Consuma alimente bogate in probiotice

Bacteriile din intestine joaca un rol important in dieta, influentandu-ti atat metabolismul, cat si apetitul si alimentele preferate. Pentru a profita de beneficiile pe care le ofera siluetei tale, alege sa consumi cat mai multe alimente ticsite cu probiotice (bacteriile "bune"), precum iaurt, kefir, lapte batut, branza de vaci fermentata, varza murata si alte muraturi.

4. Opteaza pentru mancaruri condimentate

Condimentele accelereaza metabolismul, asadar, daca nu suferi de afectiuni stomacale, indrazneste sa mananci mai picant! Ofera preparatelor culinare pe care le savurezi un strop de aroma in special cu ajutorul piperului cayenne, dar si al altor condimente precum: ghimbir, oregano, chilli, piper negru si cimbru. Partea si mai buna este ca mancarurile condimentate si, mai ales, picante favorizeaza si un consum mai mic de calorii - o alta veste grozava pentru silueta ta!

Sursa foto: techi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare