Dieta si nutritie

#sare #diabet #cafea #dulciuri #bauturi carbogazoase #indulcitori #schimbari alimentatie

3 schimbari in alimentatie care iti vor imbunatati sanatatea

Iti doresti ca in noul an sa ai mai multa grija de sanatatea ta si sa fii la zi cu controalele medicale? Esti preocupat de alimentatia corecta si vrei sa iti imbunatatesti stilul de viata? Iti sugeram trei schimbari esentiale pe care le poti face in alimentatia ta, care iti vor imbunatatati sanatatea si stilul de viata!

Limiteaza consumul de sare

Alimentatia moderna este extrem de bogata in sare sau clorura de sodiu. Acest ingredient pe care il folosesti zilnic in bucatarie la prepararea si asezonarea mancarurilor este periculos pentru inima, vase de sange si rinichi. In plus, consumul de sare in exces duce la hipertensiune.

Sarea se gaseste insa in cantitati importante in majoritatea alimentelor pe care le consumi, iar painea este una dintre cele mai importante astfel de surse . De altfel, nutritionistii avertizeaza asupra faptului ca painea si produsele de panificatie si patiserie contin cantitati de sare asemanatoare cu chips-urile, covrigeii si alunele. De asemenea, blatul de pizza si alimentele procesate contin cantitati importante de sare.

In medie, o persoana normala consuma peste 3.000 de miligrame de sodiu pe zi, in conditiile in care doza zilnica recomandata nu trebuie sa depaseasca 1500 mg.

Renunta la bauturile carbogazoase fara zahar

Chiar daca nu contin zahar si calorii, bauturile carbogazoase pentru dieta pot duce chiar la acumularea de kilograme in plus. In aceste bauturi, zaharul este inlocuit cu indulcitori artificiali, care maresc pofta de mancare. In plus, aceste substante chimice creeaza dependenta si sunt mult mai dulci decat zaharul.

In schimb, poti consuma pana la trei cesti de cafea zilnic, neindulcita. Cafeaua neagra este utila in dietele de slabire si reduce riscul de diabet si dementa.

Renunta la dulciuri

O alta schimbare majora pe care o poti face in alimentatia ta este sa renunti la dulciuri. Aceste produse sunt bogate in zahar, indulcitori artificiali, grasimi saturate si trans, care afecteaza sanatatea si predispun la obezitate, diabet si afectiuni cardiace.

Astfel, este bine sa inlocuiesti dulciurile cu fructe oleaginoase. Alunele, nucile, migdalele si fisticul contin cantitati impresionante de grasimi mononesaturate, benefice pentru organism. Aceste grasimi controleaza nivelul de zahar din sange si ajuta in dietele de slabire.



Sursa foto: eathealthyandthrive.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dieta-nutritie

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare