Boli

#telefon mobil #alergii #alergii telefon mobil

Vrei sa iti cumperi un telefon mobil nou? Afla la care poti fi alergic!

Esti alergic la metale precum nichel si cobalt? Analizeaza bine oferta de pe piata atunci cand vrei sa iti cumperi un telefon mobil, intrucat risti sa ai parte de reactii severe in urma utilizarii acestui aparat!

Intr-un studu recent, cercetatorii au testat atat telefoane noi, cat si telefoane folosite care contineau nichel si cobalt, metale cu un risc crescut de alergii. Alergia la aceste metale cauzeaza mancarimi si iritatii ale pielii, umflaturi si inflamatii.

Unele dintre telefoanele marca BlackBerry studiate aveau nichel in structura, in timp ce majoritatea telefoanelor cu clapeta continea ambele metale. In schimb, telefoanele mobile iPhone si Android nu contineau nici nichel, nici cobalt.

Specialistii sunt de parere ca folosirea indelungata a acestor gadgeturi duce automat la deteriorarea carcasei, ceea ce face ca mai multe suprafete din nichel sa intre in contact cu pielea. In cazul telefoanelor BlackBerry, nichelul s-a regasit in cea mai mare cantitate in zona tastelor.

Ce faci insa atunci cand nu vrei sa renunti la telefonul tau mobil? Specialistii recomanda folosirea unui invelis protector. In cazurile grave de alergie, este recomandat insa sa schimbi telefonul mobil cu unul care nu contine cobalt sau nichel.

Modele de telefoane mobile care nu contin nichel sau cobalt: iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 3, Motorola V950 Rugged Flip, BlackBerry Torch, BlackBerry Curve, Motorola Droid.

Modele de telefoane mobile care contin nichel: BlackBerry Bold, BlackBerry Tour, LG Flip VX 6100, Sony Ericsson Flip Z520a, Motorola Flip v265.

Modele de telefoane mobile care contin nichel si cobalt: Samsung Flip SCHA670, LG Flip CV 500, LG Flip VX 4400, Motorola Flip E815.

Reprezentantii producatorilor de telefoane mobile declara insa ca nichelul si cobaltul sunt metale folosite la toate smartphone-urile, insa utilizatorii nu pot intra in contact direct cu ele. Acestia mai declara ca aceste metale sunt cu adevarat riscante doar atunci cand utilizatorii de telefoane mobile intra in contact direct cu nichel sau cobalt pur.

Sursa foto: siliconangle.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului