Boli

#vitamine #barbati #vitamine barbati #brabti 40 de ani

Vitamine necesare pentru barbatii de peste 40 de ani

Dupa varsta de 40 de ani, barbatii au alte necesitati nutritionale si au nevoie de anumite vitamine in cantitati mai mari. Acest lucru este necesar pentru a preveni ca schimbarile care se intampla in organism dupa acesta varsta sa devina o problema. Iata o lista cu vitaminele pe care barbatii trecuti de 40 de ani ar trebui sa le ia.


Vitamina A sau retinol


Dupa 40 de ani, majoritatea barbatilor au nevoie de ochelari pentru citit. Vitamina A este de mare folos in mentinerea sanatatii ochilor, dar si in mentionerea unui par sanatos si vigutos. Consumul regulat de vitamina A ajuta la mentinerea intr-o stare buna a ochilor, a parului, a oaselor, dintilor si sistemului imunitar.

Mai mult decat atat, consumul de suplimente pe baza de vitamina A pastreaza sanatoase membranele delicate ale gurii, nasului, gatului si plamanilor si stimuleaza buna functionare a acestora.

Vitamina A poate fi consumata atata sub forma de suplimente alimentare , cat si sub forma unor produse precum lactate, peste, ficat, spanac, morcov sau dovleac.


Grupa de vitamine B


Toata grupa de vitamina B este de mare ajutor in buna functionare a metabolismului. Acestea sunt esentiale pentru un nivel ridicat de energie, asigura sanatatea pielii , a ochilor si unghiilor, imbunatatesc functiile creierului, sistemului nervos si mentin ridicat nivelul de concentrare.


Vitamina C


Vitamina C este un antioxidant prezent in majoritatea fructelor, in special in citrice. Aceasta intareste gingiile, oasele, dintii, stimuleaza producerea de colagen si repararea tesuturilor. De aemenea, vitamina C protejeaza organismul de o serie de boli precum cancer sau boli de inima .


Vitamina D


Vitamina D sau vitamina soarelui este necesara in primul rand pentru fixarea calciului in oase, un proces necesar in cazul barbatilor trecuti de 40 de ani. Expune-te zilnic la razele soarelui, iar in sezonul rece bazeaza-te pe suplimentele de vitamina D. In alimentatie, vitamina D se gaseste in produse precum cereale fortificate,peste si ulei de peste .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului