Boli

#monitorizare tensiune #tensiune arteriala #tensiune

Valorile tensiunii arteriale si importanta monitorizarii lor permanente

Din pacate, statitisticile nu sunt tocmai imbucuratoare. Multi romani prezinta valori ale tensiunii arteriale mult peste limita admisa. Diagnosticul este simplu: hipertensiune arteriala. Aproximativ 40% dintre romani sufera de aceasta boala, care poate influenta activitatile zilnice si per ansamblu intregul stil.

Este una dintre acele tipuri de boli considerate mute de catre specialistii in domeniu. Asta inseamna ca este una dintre acele boli inselatoare, care nu are o simptomatologie specifica, care sa poata fi recunoscuta in timp util de catre pacient. Totusi exista anumite indicii care pot sa identifice o asemenea afectiune.

Simptome care pot sa indice hipertensiunea arteriala

Din nefericire, acestea sunt destul de generale, de aceea vizita la medic este mai mult decat indicata in acest caz. Numai el va sti cu exactitate cauza lor si felul in care sunt legate intre ele.

Astfel zis, simptomele sunt aparitia frecventa a durerii de cap (care se poate resimti si dupa cap), senzatii ciudate simtite la nivelul urechilor, sunete infundate sau aparitia de zgomote in urechi si, in cele mai grave cazuri, senzatia de greata, care poate oricand sa se transforme in varsaturi.

Dar in cele mai multe dintre cazuri, nu exista simptome care sa arate instalarea acestei afectiuni. Iar daca acestea apar, pot fi confundate cu stari de rau temporare, cauzate de oboseala, deshidratare etc.

Mostenire genetica

Barbatii sunt mult mai predispusi decat femeile la aparitia acestei afectiuni. Este una dintre acele boli care se poate mosteni pe cale genetica de la ambii parinti, pe linie masculina.

Daca se cunoaste istoricul medical al familiei, iar hipertensiunea arteriala este inclusa macar intr-un singur caz, e necesar sa se faca analize specializate din timp la medicul specialist.

Iar daca exista variatii crescute ale tensiunii arteriale e necesar sa se achizitioneze un tensiometru automat de brat, pentru utilizarea acestuia in deplina siguranta acasa, cand vizitele la medic nu sunt posibile. Este bine sa se aiba un astfel de dispozitiv de masurare a tensiunii arteriale pentru a preintampina aparitia unor alte complicatii.

Pe tehnicomed.ro se gasesc multe astfel de produse, gandite special pentru cei care doresc sa stie in permanenta informatii despre starea personala de sanatate.

Hipertensiunea arterială, dusmanul care trebuie mereu tinut sub observatie

Abia dupa aflarea diagnosticului incep sa apara adevaratele griji. Pacientul trebuie sa tina mereu sub observatie valorile tensiunii arteriale, sa isi schimbe o parte din obiceiuri si sa aiba deosebita grija la starea sa de sanatate, per ansamblu.

Iar nici de aceasta data statisticile nu sunt mai deloc incurajatoare. Hipertensiunea arteriala este asociata cu multe dintre cazurile de deces survenite in urma unui infarct si afecteaza activitatea multor organe principale. Inima, ochii, creierul si rinichii au cel mai mult de suferit de pe urma instalarii acesteia.

Fara a se oferi multe alte explicatii suplimentare, cu hipertensiunea nu este de glumit, pentru ca este un ucigas silentios, care oricand poate sa atace.

Cauzele aparitiei hipertensiunii arteriale

Acestea sunt dintre cele mai diverse, dar au foarte mare legatura cu un stil de viata dezordonat si sedentar. Consumul de sare in exces (de care se fac vinovati foarte multi romani, chiar suntem recunoscuti din acest punct de vedere), lipsa miscarii, fumatul, dar si istoricul familial se numara printre principalele cauze care determina aparitia acestui tip de afectiune.

Lucruri de care trebuie sa se tina cont in cazul aparitiei hipertensiunii

Din pacate, nu face parte din categoria afectiunilor care se pot trata. Va ramane pentru toata viata. De aceea, este mai mult decat esential sa se monitorizeze in permanenta valorile tensiunii arteriale. Un asemenea dispozitiv, precum un tensiometru automat de brat, poate oricand sa devina alegerea perfecta pentru utilizarea sa in confortul oferit de caminul propriu.

Hidratarea este foarte importanta in acest caz, de aceea regula celor doi litri de apa pe zi trebuie cu atentie respectata.

In cazul unei astfel de afectiuni, este necesar sa i se acorde importanta cuvenita. Numai in acest fel pot fi preintampinate complicatii mult mai grave, care pot avea efecte dezastruoase pentru intregul corp.

Daca aveti astfel de cazuri in familie sau resimtiti cateva dintre simptomele enumerate mai sus, ar fi cazul sa cautati consultanta de calitate. De asemenea, varianta achizitionarii unui tensiometru automat de brat este mai mult decat binevenita pentru monitorizarea acestor valori.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului