Boli

# gande #depistare cancer #test de sange #cancer

Un simplu test de sange poate depista peste 50 de tipuri de cancer. Cum functioneaza

Peste 50 de tipuri de cancer pot fi depistate acum cu un simplu test de sange, inainte ca primul simptom de boala sa apara.

Oamenii de stiinta sustin ca in acest fel se pot diagnostica tumori din faza timpurie, ceea ce face posibila salvarea mai multor persoane.

Testele efectuate pana in prezent de catre medici au dovedit ca testul are o rata de acuratete de 99%. Potrivit unui studiu publicat in Annals of Oncology, cercetatorii britanici au testat peste 4.000 de probe de la pacienti – unii bolnavi de cancer si altii sanatosi. Pacientii suferinzi de cancer au fost alesi astfel incat sa fie incluse in studiu peste 50 de tipuri diferite de cancer si, in 96% dintre cazuri, testul a detectat cu exactitate tipul de cancer de care persoana respectiva sufera.

Testul urmareste modificari chimice aparute in organismul persoanei. Aceste modificari apar in momentul in care tumorile isi fac prezenta in organism, unde elibereaza un ADN specific. Aceste substante sunt transmise la nivelul sangelui, circuland prin intregul organism, fiind usor de detectat cu ajutorul unei analize de sange.

„Acest test de sange pare sa aiba toate caracteristicile necesare pentru a fi utilizat la scara larga, ca test de screening multi-cancer, a spus unul dintre cercetatori, prof. Geoff Oxnard, potrivit theguardian.

Sursa: theguardian.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare