Boli

#Molnupiravir #tratament covid #covid #medicament

Un nou medicament antiviral, rezultate impresionante in tratatea Covidului

Un medicament antiviral impotriva Covid ar putea aparea in curand pe piata. Acesta se numeste Molnupiravir si va fi dezvoltate de compania framaceutica Merck.

 

Medicamentul are mari sanse sa fie aprobat, iar rezultatele sale in tratarea infectiei l-au impresionta si pe doctorul Anthony Fauci, cel mai important expert in boli infectioase din SUA, a anuntat ca rezultatele sunt ”impresionante”.

Consilierul stiintific al Casei Albe a declarat, intr-un interviu pentru CNN, ca ”la persoanele care iau medicamentul cand sunt infectate pentru prima data scade probabilitatea spitalizarii sau a decesului”.

Expertul in boli infectioase a adaugat insa ca riscul poate fi redus 100% ”daca nu ne infectam deloc”.

Rezultatele de pana acum sunt compromitatoare, iar medicamentul a redus la jumatate riscul de spitalizare fata de cei care au primit placebo si nu s-a inregistrat niciun deces intr-un studiu clinic global la care au participat 775 de persoane, cu Covid usor sau moderat. Jumatate aveau cel putin un factor de risc pentru boala severa, ca obezitate sau varsta avansata. Ele au inceput sa ia medicamentul in cel mult cinci zile de la aparitia simptomelor si erau nevaccinate.

Jumatate dintre participanti au primit medicamentul, iar cealalta jumatate un placebo. Nu au fost raportate decese printre cei care au luat medicamentul, dar opt decese au fost inregistrate la cei cu placebo. Ratele de spitalizare la cei care au primit medicamentul au fost de 7,3%, jumatate fata de cei care au luat placebo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare