Boli

#sanatate #vaccinare copii #vaccin pneumococic # vaccin copii

Tot ce trebuie si vrei sa stii despre vaccinul pneumococic

Odata devenit parinte, grija este cuvantul ce te caracterizeaza cel mai bine. Insa exista multe aspecte ale vietii unui copil care iti ridica semne de intrebare, unul dintre cele mai importante fiind vaccinarea micutului.

In ultimii ani au aparut tot mai multe informatii, unele contradictorii, atat despre vaccinare, in general, cat si despre vaccinul pneumococic in special. Pentru a venit in intampinarea parintilor care nu au gasit inca raspuns la intrebarile legate de acesta, a fost lansat un nou website, un portal cu informatii complexe, sfaturi de la specialsti si noutati referitoare la rolul vaccinarii si boala pneumococica. 

Portalul www.vaccinpneumococic.ro a fost lansat de Fundația Prețuieste Viața, în calitate de lider al Coaliției pentru o Nouă Prevenție – CNP 2013 si isi propune sa fie un intrument in educarea si informarea cu privire la preventia bolilior pneumococice.

Potrivit datelor oficiale, bolile pneumococice reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel global la copiii cu varste sub 5 ani, dintre bolile prevenibile prin vaccinare. In Romania, 1 copil din 5 cu varsta pană intr-un an, care ajunge la medicul de familie sau in spital, sufera de o boala potential pneumococica. 

Aceste boli sunt provocate de o bacterie numita Streptococus pneumoniae si pot varia de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, pana la bacteriemii, sepsis sau meningite. Urmarile acestor afectiuni pot fi serioase. In acest moment, sstatisticile arata ca 2% dintre copiii Romaniei au fost vaccinati impotriva bolilor pneumococice. Printre motivele unui numar atat de redus de copii vaccinati se afla atat faptul ca este optional, dar si faptul ca vaccinul nu este compensat sau oferit gratuit.

Foto: collective-evolution.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului