Boli

#pilula de a doua zi #pilula contraceptiva #contraceptie de urgenta #contraceptive

Tot ce trebuie sa stii despre pilula de a doua zi ca sa nu ai de suferit

Femeile recurg la pilula de a doua zi, contraceptiv de urgenta, dupa ce au facut sex neprotejat sau cand prezervativul s-a rupt in timpul actului sexual. Dar cat de eficienta este, de fapt, pilula de a doua zi si care sunt factorii care-i influenteaza eficienta?!

De cate ori ai voie sa o iei

Pilula de a doua zi este un contraceptiv oral de urgenta, asadar, nu este recomandata administrarea in mod repetat. De fapt, pilula de a doua zi nu ar trebui administrata de mai mult de doua ori pe an, la o distanta mai mica de sase luni.

Cat de eficienta este pastila de a doua zi

Pilulele de a doua zi pot contine deopotriva estrogen si progestin, avand o eficienta de 75%. Cu alte cuvinte, daca 100 de femei fac sex neprotejat in timpul sau cu putin timp inainte de ovulatie, aproximativ 8 dintre ele vor ramane insarcinate chiar daca iau pilula de a doua zi. In schimb, pastilele contraceptive care contin doar progestin au sanse de succes de 89%, adica din o suta de femei doar una va ramane insarcinata.

Totodata, medicii recomanda ca o femeie care a facut sex neprotejat sau careia i s-a rupt prezervativul in timpul actului sexual sa ia pilula de urgenta in cel mult 72 de ore de la “incident”. Cu cat diferenta de timp dintre actul sexual neprotejat si administrarea pilulei este mai mic, cu atat riscurile unei sarcini nedorite scad.

Continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare