Boli

#cocaina #droguri #heroina #marijuana #opium #ecstasy #droguri legalizate #metamfetamine #ciuperci halucinogene #lsd

Top 8 droguri care au fost legale

In zilele noastre, posesia si consumul de droguri sunt ilegale si pedepsite in consecinta, insa stiai ca la inceputul secolului XX majoritatea drogurilor era legala? Mai mult decat atat, aceste substante erau folosite in scopuri medicinale si terapeutice. Afla mai jos care sunt aceste droguri!

Opium. Folosirea sa este mult mai veche, insa forma actuala a opiumului, obtinuta din semintele de mac, a devenit populara in Statele Unite ale Americii abia in secolul al XIX-lea. Pe atunci, era prescris de medici si se gasea chiar si in magazinele alimentare.

Opiumul era prescris femeilor, pentru a trata durerile menstruale, si copiilor, pentru durerile de dinti. La inceputul secolului XX, cele mai multe persoane dependente de opium erau femei. In zilele noastre, medicamentele pe baza de opium, precum morfina sau codeina, sunt folosite in spitale, insa nu sunt prescrise de medic.

Marijuana. Folosirea plantei de canabis, din care deriva marijuana, un drog psihoactiv, nu era restrictionata in America pana la inceputul secolului XX. De fapt, in anul 1619, o lege din Virginia le cerea fermierilor sa planteze canabis pentru a produce textile. Mai tarziu insa, in anii '50, posesia de marijuana a fost interzisa. Marijuana medicinala este insa legala si in zilele noastre in anumite state din America, chiar daca este interzisa de legea federala.

Metamfetamine. Aceste droguri au fost create de catre un chimist japonez, in anul 1893. In anul 1944 au fost aprobate in Statele Unite pentru a trata o serie de afectiuni medicale, printre care si alcoolismul, depresia si alergiile. Pana in anul 1950, acest medicament legal era cunoscut sub numele de methedrina si tot atunci au aparut si primele cazuri de abuz.

Cocaina. Numeroase celebritati ale secolului XX, printre care si Sigmund Freud, au fost consumatoare de cocaina. Disponibila in mai multe forme, inclusiv dizolvata in vin, cocaina era prescrisa de doctori pentru a trata depresia si dependenta de morfina. In America, a fost un tratament popular pentru tuse si dureri si a fost folosita si la prepararea bauturii Coca Cola.

LSD. Efectele psihedelice ale LSD-ului au fost descoperite din intamplare in anul 1943, dupa ce un om de stiinta elvetian, care a inventat drogul, a absorbit prin piele aceasta substanta. In anii '50, Armata Statelor Unite ale Americii a analizat efectele LSD-ului, considerat un posibil "drog al adevarului", pentru spalarea creierului. In anii '70 insa a fost interzis si catalogat drept o substanta care nu poate fi utilizata in scopuri medicinale sau terapeutice.

Ciuperci halucinogene. Ciupercile halucinogene sunt originare din Asia si contin psilocibina, o substanta care produce efecte asemenatoare LSD-ului. In anii '60, aceste ciuperci erau folosite in terapiile psihologice.

Ecstasy. Ecstasy a fost un drog legal in Statele Unite ale Americii pana in anul 1984. Creat in anul 1912 de catre un chimist de la compania Merck, acest drog a fost dat uitarii pana in anii '70, cand a fost inclus in terapiile psihiatrice. A devenit rapid un drog extrem de popular in cluburile de noapte.

Heroina. Sintetizata pentru prima ora in 1874, heroina a fot creata ca alternativa la morfina. Cuvantul "heroina" este, de fapt, numele brandului creat de compania farmaceutica care a inventat acest drog, Bayer. La inceputul secolul XX, heroina era prescrisa chiar si pentru tuse! S-a descoperit insa ca da mai multa dependenta decat morfina, astfel ca a fost interzisa.

Sursa foto: abj-bottles.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului