Boli

#sex #bts #boli transmitere sexuala

Top 5 cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in randul tinerilor

Unul din doi tineri activi sexual contacteaza o boala cu transmitere sexuala pana la varsta de 25 de ani. Asa suna statistica "rece", de care multi dintre noi ne detasam. Insa infectiile sexuale au o putere atat de mare de transmitere, incat o singura greseala te poate aduce pe lista pacientilor cu acest diagnostic.

Bolile cu transmitere sexuala sunt adesea asimptomatice. Poti fi chiar tu purtatorul uneia dintre ele, fara sa stii, imbolnavind la randul tau alte persoane. Vestea buna este ca majoritatea bolilor sexuale sunt vindecabile si toate sunt tratabile. Daca ti-ai inceput viata sexuala, cel mai intelept lucru pe care il poti face este sa iti monitorizezi cu atentie starea de sanatate. Iata care sunt cele mai frecvente boli cu transmitere sexuala in randul tinerilor!

1. Chlamydia

Chlamydia este cea mai comuna boala curabila cu transmitere sexuala, ce infecteaza cervixul (in cazul femeilor) si uretra (in cazul barbatilor). Simptomele sale cele mai frecvente sunt durerea din timpul contactului sexual si secretiile organelor genitale. Motivul pentru care chlamydia este atat de raspandita consta in absenta simptomelor infectiei, timp de saptamani, luni sau chiar ani intregi.

2. Gonoreea

Gonoreea este o alta infectie bacteriana transmisa pe cale sexuala, cu efecte si simptome similare cu cele ale chlamydiei. Asimptomatologia este valabila si pentru aceasta boala sexuala, desi pot sa apara frecvent simptome ca disconfort la urinare si secretii galbui si verzui (in randul barbatilor).

3. Trichomonas Vaginalis

Numita si tricomoniaza, infectia cu Trichomonas Vaginalis este cea mai comuna boala sexuala tratabila diagnosticata in randul femeilor active sexual. Aproximativ 7,4 milioane de cazuri sunt depistate anual de catre medicii ginecologi la nivel mondial.

Unele femei confunda boala cu vaginoza bacteriana sau cu candidoza, de vreme ce simptomele sunt similare: secretii urat mirositoare, durere in timpul contactului sexual, iritatii si mancarimi. Barbatii sunt purtatori ai bacteriei, nu prezinta simptome, insa transmit infectia mai departe.

Unica gama din Romania de teste rapide pentru depistarea infectiilor cu transmitere sexuala, Veneris, te ajuta sa depistezi rapid daca suferi de tricomoniaza, cu ajutorul unui test rapid, pe care il poti face la domiciliu.

4. Candidoza

Candidoza afecteaza cel putin 75% dintre femei si este considerata a fi una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala printre tinerii din Romania de ambele sexe. Simptomele sale sunt destul de neplacute: secretii albe, branzoase si urat mirositoare, usturime, urinari frecvente si arsuri in timpul contactelor sexuale.

Daca banuiesti ca ai suferi de candidoza, foloseste testul Candida Albicans de la Veneris, care contine o caseta cu o banda de testare a proteinelor din urina in vederea depistarii candidozei. Precizia rezultatului este de cel putin 98,4%.

5. Sifilisul

Romania a ajuns ocupanta primului loc in UE la numarul cazurilor de sifilis diagnosticate oficial. Aceasta boala cu transmitere sexuala este silentioasa, manifesta rareori simptome, se trateaza usor in faza incipienta, insa poate da complicatii extrem de grave in timp, in lipsa tratamentului. In Romania exista 3200 de bolnavi de sifilis inregistrati, insa numarul real al celor infectati este cu siguranta mult mai ridicat.

Intra pe veneris.ro si intereseaza-te de gama de teste accesibile si precise pentru infectii urinare, infectii vaginale si cele mai comune boli sexuale in randul tinerilor!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare