Boli

# Smoking-Stopper #smartwatch tensiune arteriala #plasture ultraviolete #CES 2016

Top 3 gadgeturi care iti vor schimba viata in 2016

De acum este mult mai simplu sa-ti schimbi stilul de viata! Gadgeturile prezentate la targul international Consumers Electronics Show (CES) 2016 de la Las Vegas promit sa te ajute sa renunti la fumat, sa-ti controlezi mai bine tensiunea, sa previi cancerul de piele.

Renuntarea la fumat este una dintre cele mai intalnite rezolutii la inceput de an! Smoking-Stopper, prezentat la Los Angeles, este ceea ce RegulSmoke le propune celor care si-au propus sa renunte la viciu. Aplicatia folosita de Smoking-Stopper identifica un numar de 62 de profile emotionale de fumatori si, in functie de cel care ti se potiveste, defineste scopurile menite sa-ti reduca numarul de tigari fumate.

Mai exact, tot ce trebuie sa faci este sa pui un pachet de tigari obisnuit in interiorul celui metalic si-l inchizi. Pentru ca aparatul este sincronizat la mobil, din momentul in care ai pus tigarile in interior, aplicatia omonima creeaza un program personalizat stilului tau de viata si te obliga sa-l respectati prin prisma faptului ca nu-ti mai deschide pachetul oricand.

In timpul “tratamentului”, cei care vor sa renunte la fumat pot consulta prin apeluri telefonice specialisti pentru a discuta progresul facut sau dificultatea atingerii scopurilor propuse.

Pretul pentru Smoking-Stopper nu a fost momentan anuntat oficial, dar nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva luni pana va ajunge in magazine.

Smartwatch care masoara tensiunea

Un alt gadget prezentat oficial la Los Angeles este ceasul inteligent care masoara tensiunea. Primul device de acest gen este modelul Omron Project Zero, la care, pentru a putea masura exact valorile tensiunii arteriale, cureaua acestuia se umfla, la fel cum o fac tensiometrele digitale. Dispozitivul ar putea fi utilizat chiar si in spitale sau clinici medicale, in conditiile in care va fi capabil sa monitorizeze si alti parametri specifici exercitiilor fizice dar si calitatea somnului. Aceste informatii vor fi colectate si sincronizate cu aplicatia Omron Connect, disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android. Aceeasi aplicatie poate trimite regulat rapoarte medicului curant, pentru a monitoriza permanent starea pacientului. Poate trimite chiar alerte cand starea de sanatate a pacientului este critica.

Plasturele care “vede” radiatiile ultraviolete

La inceputul verii, in 16 tari va fi lansat un plasture inteligent, capabil sa monitorizeze expunerea pielii la actiunea daunatoare a razelor ultraviolete, functionand ca un sistem de avertizare, si sa previna astfel cancerul, informeaza bbc.com.

Plasturele, care va fi distribuit gratuit, contine o vopsea albastra fotosensibila, care isi schimba culoarea atunci cand produsul este expus la razele ultraviolete. Persoana care il poarta trebuie sa faca insa o fotografie cu acest plasture si sa o descarce apoi pe internet intr-o aplicatie specifica, pentru a vedea rezultatele.

Plasturele, creat de cercetatorii departamentului de tehnologie din cadrul companiei L'Oreal, denumit “My UV Patch”, rezista pe piele pentru o perioada de pana la cinci zile, este de unica folosinta si poate fi aplicat pe orice zona a corpului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului