Boli

# sanatatea organismului # stil de viata sanatos #alimentatie sanatoasa

Top 10 sfaturi de sanatate pentru 2012

In acest an, sanatatea ta trebuie sa fie pe primul loc. Consuma mai multe fructe, legume si apa, nu sari peste micul dejun si fa mai multa miscare. Este foarte important sa mergi la medic de fiecare data cand observi simptome neobisnuite si sa fii la zi cu analizele medicale.

 

Ia un mic dejun sanatos


Micul dejun este extrem de important pentru organismul uman. Asigura aportul de nutrienti necesari pentru intreaga zi. La micul dejun este indicat sa consumi alimente precum lactate, branzeturi, fructe, legume, carne slaba, cereale integrale.

De asemenea, nu uita nici de sucul de portocale proaspat stors, care contine cantitati importante de vitamina C si acid folic.
 

Bea mai multa apa


Unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri pe care le poti adopta in acest an este sa consumi mai multa apa. Apa potoleste setea, elimina toxinele din organism, hidrateaza, imbunatateste circulatia sangelui si absorbtia de nutrienti.

Este indicat sa consumi intre 6 si 8 pahare de apa pe zi, in special in prima parte a zilei.
 

Consuma mai multe fructe


Fructele proaspete contine vitamine, minerale si nutrienti foarte importanti pentru organismul uman. De asemenea, sunt bogate si in antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi.

Consuma fructe precum lamai, portocale, grapefruit, pepene rosu, banane, mere, capsuni, struguri sau fructe de padure.
 

Consuma mai multe legume


Legumele proaspete sunt o sursa importanta de vitamine, minerale si nutrienti de care organismul uman are nevoie pentru a functiona corect. Este indicat sa se consume in stare cruda sau fierte.

Consuma cat mai multe legume precum rosii, castraveti, sfecla, broccoli, dovleac, morcovi, varza, salata verde sau spanac.
 

Limiteaza consumul de zahar


In acest an, incearca sa consumi cat mai putine dulciuri, bauturi carbogazoase si alte alimente care contin cantitati mari de zahar. Daca ai pofta de dulciuri, alege produsele nerafinate sau care contin zahar brun.

Zaharul brun este mult mai sanatos decat zaharul alb, care nu are nicio valoare nutritiva. Si mierea este un produs dulce natural, potrivit pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce.
 

Dormi mai mult


Somnul este esential pentru organism sanatos si puternic. In timpul somnului celulele si tesuturile se regenereaza si se vindeca. Este important sa dormi in fiecare noapte intre 7 si 8 ore.
 

Fa mai multa miscare


Miscarea regulata mentine organismul si creierul in forma maxima. Incerca sa mergi de cel putin 3 ori la sala de aerobic sau fitness. Renunta la lift si mergi mai mult pe jos. Sportul imbunatateste atat abilitatile fizice, cat si abilitatile psihice.
 

Afla mai multe lucruri despre alimentele sanatoase

Incearca sa fii o persoana informata, care stie cat mai multe lucruri despre alimentele pe care le consuma si impactul acestora asupra organismului uman.
 

Mergi la analize si controale medicale regulate


Mergi regulat la medicul de familie pentru analize si sfaturi privind starea ta de sanatate. Nu amana aceste vizite, in special atunci cand observi simptome neobisnuite.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare