Boli

#durere mana stanga #brat stang #mana stanga #infarct #boli

Te doare mana stanga? De ce ar trebui sa mergi urgent la medic

Durerea bratului stang ascunde numeroase afectiuni, unele dintre acestea fiind foarte grave. Iata ce boli crunte se ascund in spatele acestei afectiuni si care sunt simptomele ce trebuie sa te trimita de urgenta la medic.

Infarct – daca durerea la nivelul bratului stang apare din senin, cel mai probabil iti semnaleaza faptul ca te paste un infarct. Daca durerea este insotita de respirati dificila, palpitatii si ameteala, atunci trebuie sa mergi urgent la medic. Adesea, semnele prevestitoare unui infarct apar in cursul diminetii.

Probleme cardiace – pe langa infarct, durerea bratului stang iti semnaleaza si aparitia altor afectiuni cardiace, mai ales daca simti un disconfort extern la nivelul bratului si esti foarte sensibila la atingere. Asadar, nu amana un control la cardiolog.

Inflamatii – o nflamatie la nivelul oaselor sau o artrita infectioasa se manifesta tot prin durerea bratului, insotita adesea de stari de voma si slabiciune. Si in cazul acestora trebuie sa mergi de urgenta la medic, deoarece in caz contrar, risti ca inflamatia sa se raspandeasca rapid si sa fii nevoit sa-ti amputezi bratul.

Poliartrita reumatoida, guta sau bursita – o durere brusca a bratului insotita de roseata a pielii, caldura si tunefactia cotului sunt semne clare ale aparitiei acestor afectiuni.

Inflamarea unui nerv – durerea bratului stang poate aparea si din cauza inflamarii unui nerv. Aceasta se poate rezolva prin repaosul bratului.

Intindere – in urma efortului la sala sau in urma ridicarii unui obiect greu poate aparea durerea la nivelul bratelor. Daca aceasta este insotita si de durere la nivelul umarului cel mai probabil este vorba despre o intinere.

Sursa foto: atlaschiropracticofasheville.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului