Boli

#simtopme covid #studiu #obezitate

STUDIU! Obezitatea agraveaza simptomele Covid-19!

Se stie deja ca obezitatea reprezinta un factor de risc in cazul imbolnavirii cu Covid-19. Aceasta creste riscul de spitalizare si de a suferi de forme mai grave, chiar si in lipsa altor boli.

 

Un studiu nou realizat arata ca, chiar si in cazul persoanelor cu o forma usoara de Covid,  obezitatea face ca simptomele sa fie mai profunde si mai greu de suportat. Prin urmare, vaccinarea este vitala pentru persoanele care sufera de obezitate sau de supraponderabilitate, potrivit cercetatorilor. 

Un studiu publicat in jurnalul de specialitate Influenza and Other Respiratory Viruses (Influenza si alte virusuri respiratorii) arata faptul ca obezitatea si supraponderalitatea au un impact major asupra simptomelor dezvoltate de pacientii Covid. 

Studiul a fost realizat pe un esantion de 522 de adulti si copii care au fost testati pozitiv pentru infectia cu Covid-19 si care au fost tratati ca pacienti in ambulatoriu. 

Pacientii au inregistrat simptomele pe care le-au avut timp de 28 de zile si au fost testati pentru Covid cu teste RT-PCR si teste serologice. Apoi rezultatele, precum tipul, numarul si durata dimptomelor au fost comparate cu cele ale pacientilor cu greutate normala, in functie de varsta pacientilor studiati.

In urma studiului s-a descoperit ca varsta si gradul de obezitate sunt factori determinanti ai raspunsului gazdei la agenti patogeni, atat in cazul unei infectii usoare, minime sau severe ale infectiei, noteaza cercetatorii. 

Potrivit cercetatorilor, adolescentii si adultii care suferau de supraponderalitate sau obezitate au prezentat mai multe simptome, in special simptome respiratorii precum tuse si dificultati de respiratie.

“Datele obtinute in urma studiului realizat de noi subliniaza necesitatea asigurarii vaccinarii Covid-19 a persoanelor cu supraponderalitate si obezitate”, a declarat autorul principal al studiului dr. Pia S. Pannaraj, de la Universitatea din California de Sud.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare