Boli

# coronavirus pe piele #coronavirus #piele #studiu

STUDIU! Coronavirusul poate trai pe piele pana la 9 ore

Un studiu realizat recent arata ca noul coronavirus poate rezista pe piele pana la noua ore.

 

Studiul realizat de japonezi si publicat in “Clinical Infectious Diseases” vine la doar cateva zile dupa ce un alt studiu a demonstrat faptul ca noul coronavirus poate trai pe bancnote timp de 28 de ore.

In efectuarea studiului publicat in octombrie si citat de cn.24.com, cercetatoruii au analizatcat timp poate supravietui noul coronavirusi pe pielea umana. Cercetatorii au analizat probe  colectate de la persoanele decedate, la aproximativ o zi dupa moartea acestora.

Constatarile sugereaza ca SARS-CoV-2, virusul care provoaca COVID-19, poate ramane activ pe piele timp de 9,04 ore - de aproape cinci ori mai mult decat timpul de supravietuire al agentului patogen care cauzeaza gripa.

Acelasi studiu demonstreaza ca un dezinfectant pe baza de etanol, in proportie de 80%, poate distruge virusul in doar 15 secunde. 

Cynthia Carr, epidemiolog din Winnipeg, Canada, spune ca, de fapt, aceasta ar fi principala informatie care trebuie retinuta din acest studiu. Faptul ca este foarte important sa ne dezinfectam mainile si sa ne spalam cat mai des.

„Este un mesaj important de sanatate publica pentru a le reaminti oamenilor ca, desi virusul poate dura practic o zi de lucru intr-un laborator, pot scapa rapid de el daca se spala pe maini.

Nu este vorba de a ne panica si a face dus pe tot corpul de fiecare data cand ajungi acasa. Este vorba despre a-ti aminti ca, daca virusul se afla pe mana si iti stergi nasul sau iti bagi degetele in gura, apare si oportunitatea de a te infecta", a explicat Cynthia Carr.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare