Boli

#limfom #cancer #non-hodgkin

Sperante pentru pacientii cu limfom non – Hodgkin refractar

Limfomul non-Hodgkin reprezinta o forma de cancer care se dezvolta la nivelul tesutului limfatic. Acesta poate fi situat in ganglionii limfatici, in timus, splina, vegetatiile adenoide, amigdale sau maduva osoasa. Aceasta boala este cauzata de faptul ca limfocitele incep sa se inmulteasca necontrolat, declansand aceasta forma de cancer.

Cancerul este cea de-a doua cauza de deces in lume, devine o boala cronica. In acest context, cercetatorii de la compania farmaceutica Roche, prin produsele pe care le dezvolta, ofera pacientilor noi optiuni terapeutice pentru unele dintre cele mai grave forme de cancer, cum ar fi limfomul non – Hodgkin.

Roche a anuntat recent rezultatele de eficacitate obtinute din studiile clinice efectuate cu o noua molecula experimentala destinata tratamentului pacientilor cu limfom non – Hodgkin - o forma comuna de cancer al sangelui - care nu au raspuns la tratamentele anterioare.

Noua molecula dezvoltata de Roche este primul anticorp monoclonal obtinut prin glicoinginerie, care a fost creat special pentru a imbunatati rata de distrugere a celulelor canceroase, fie prin activarea raspunsului imun al organismului impotriva cancerului, fie prin inducerea directa a distrugerii celulelor canceroase. Noul compus tinteste si se leaga de anumite proteine ce se afla in celulele canceroase si care cauzeaza anumite tipuri de cancer al sangelui, cum ar fi limfomul non – Hodgkin si leucemia limfocitara cronica.

Rezultatele studiilor derulate pana acum au aratat rate de raspuns promitatoare in cazul pacientilor cu limfom non – Hodgkin dificil de tratat, indolent sau agresiv, care nu au raspuns la tratamentele anterioare. Aceste date au fost prezentate in cazul celei de-a 52 intalniri anuale a Societatii Americane de Hematologie, care s-a desfasurat in Orlando, Florida.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare