Boli

#boli rare #boli ciudate #sindromul excitatiei sexuale persistente

Sindromul excitatiei sexuale persistente: o placere continua ce provoaca tortura

Sindromul excitatiei sexuale persistente este una dintre cele mai ciudate si rare boli din lume. Aceasta afectiune este o disfunctie a organismului invaluita inca in mister si apare in general la femei. Sindromul se manifesta printr-o stare de extaz continuu, ce poate aparea in cele mai neasteptate momente, dandu-ti senzatia ca esti pe punctul de a avea un orgasm.

O adevarata tortura

Desi pare o situatie destul de amuzanta dinafara, in realitate, persoanele care trec prin aceste stari traiesc o adevarata drama, cu care practic nu pot lupta. Femeile care sufera de acest sindrom au marturisit ca simt o senzatie nebuna de a face sex, insa in momente in care nu isi doresc. De asemenea, nici prin satisfacerea sexuala, aceasta senzatie nu dispare. Ba, din contra, orgasmul intensifica senzatia sexuala si duce la o iritare psihica.

Impulsuri sexuale nedorite si spontane

Medicul chirurg Irwin Goldstein, de la Universitatea San Diego, este unul dintre putinii specialisti din lume care cerceteaza intens acest sindrom.

"Este o excitare spontana, intruziva si nedorita care se manifesta prin gadilaturi, pulsari si palpitatii fara ca persoana in cauza sa aibe vreun interes sexual sau dorinta", a explicat doctorul starea ciudata prin care trec sute de femei care sufera de acest sindrom ciudat.

Cauze misterioase

Cauzele sindromului excitatiei sexuale persistente sunt inca o enigma. Se pare insa ca acestea nu au o origine hormonala si nici legatura cu sexualitatea. Acestea sunt cauzate de o disfunctie ciudata, ce ar putea avea legatura cu o hiperfunctie.

Multe persoane sunt de parere ca aceasta stare ar putea fi un reflex al creierului. Femeile care sufera de acest sindrom nu sunt nimfomane, deoarece ele nu isi doresc niciodata sa traiasca aceste senzatii sexuale.

Peste 100 de orgasme pe zi

Din pricina acestui sindrom, viata unei tinere din Atlanta, mama a trei copii, este un adevarat cosmar. Simplele vibratii ale masinii de spalat o pot duce rapid la starea de extaz. Tanara se lupta cu o stare continua de orgasm involuntar, de mai multe ori pe zi. Acesta poate fi declansat din pricina celor mai banale activitati.

"Cand masina de spalat intra in ciclul de stoarcere, nu pot sa o ating. Vibratiile imi pot... provoca un episod. Daca nu as fi invatat sa ma controlez, nici nu cred ca as putea estima numarul lor. As avea sute. Daca nu as avea control asupra propriului trup, sau vointa, nu cred ca as putea sa mai ies din casa", a marturisit tanara.

Tratamente

Pana in prezent au fost realizate zeci de studii pentru a gasi o cauza si un tratament pentru acest sindrom. Unele dintre femeile care sufera de aceasta afectiune au ajuns sa se vindece cu ajutorul unor tratamente experimentale, printre care terapia prin soc, terapia fizica sau medicamentatie.

Printr-o stare asemanatoare pot trece si barbatii. Acestia se pot confrunta in anumite situatii cu erectii nedorite si prelungite, care tin cateva ore si pot duce la complicatii grave, precum formarea unor cheaguri de sange sau chiar cangrena.

Sursa foto: lifestylegod.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare