Boli

#celulita #afectiuni dermatologice #creme anticelulitice #creme solare #miliaria # melasma

Simte-te bine in pielea ta! 3 afectiuni dermatologice pe care sa le eviti

Pielea este cel mai mare organ al corpului, insumand aproximativ 16% din greutatea unei persoane. Din pacate, exista cateva probleme ale pielii comune si iritante care, uneori, impiedica pielea sa isi ideplineasca rolurile, atat ca bariera de protectie, cat si ca reglator intre lumea exterioara si interiorul corpului.

1 Celulita

Celulita este una dintre cele mai comune probleme ale pielii si reprezinta o acumulare de grasime subcutanata. Astfel, fibrele de colagen se depun intre depozitele adipoase de sub piele, rezultand aspectul de "coaja de portocala". Celulita apare mai ales la nivelul soldurilor, coapselor sau feselor.

Celulita poate aparea atat la persoanele slabe, cat si la cele supraponderale. Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt diverse: de la genetica si hormoni, pana la metabolism lent sau deshidratare.
Vestea proasta este ca nu exisa un tratament clar pentru tratarea celulitei, insa sunt cateva modalitati prin care poti reduce aspectul neplacut specific.

Creme anticelulitice, impachetari, masaje, terapie cu lumina, liposuctie sunt doar cateva dintre optiunile de tratare a celulitei. De asemenea, celulita poate fi atenuata printr-un stil de viata sanatos.

Asadar, renunta la tigari, fa exercitii fizice regulat, bea multe lichide si consuma alimente bogate in fibre.

2 Miliaria

Aceasta eruptie cauzata de caldura se manifesta prin mancarimi, umflaturi mici si rosii, care apar la nivelul pieptului si pe spate. Miliaria este cauzata de blocajele din glandele sudoripare, care apar atunci cand este foarte cald si transpiri abundent.

O modalitate sigura de a preveni aparitia eruptiilor este sa porti in timpul verii haine vaporoase, pentru a lasa pielea sa respire. In plus, dusurile dese, imediat ce simti ca ai transpirat, sunt recomandate pentru a evita aparitia miliariei.

In cazul in care eruptiile au aparut, este indicat sa folosesti creme cu cortizon, care atenueaza senzatia de mancarime.

3 Melasma

Melasma este o afectiune dermatologica ce apare de cele mai multe ori la femeile gravide sau la cele care iau pastile contraceptive. Se manifesta prin aparitia unor pete maronii la nivelul fetei si uneori pe frunte.

Cea mai buna modalitate de prevenire este protectia solara. Foloseste creme cu factor de protectie crescut, poarta palarii si evita pe cat posibil expunerea la soare.

Sursa foto: dailyglow.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare