Boli

#sanatate #boli #exces de fier # simptome exces de fier

Simptome ale excesului de fier

Excesele nu sunt niciodata bune, indiferent despre ce este vorba. Daca ai urmat un tratament pe baza de fier, la recomandarea medicului, si nu stii cand sa te opresti, nu iti ramane decat sa fii atenta la simptomele specifice excesului pentru a stopa problema.

Oboseala

Senzatia permanenta de oboseala este un simptom clar al excesului de fier in organism. Atat femeile, cat si barbatii pot intampina un nivel scazut de energie pe toata durata zilei, in ciuda faptului ca au acelasi program de odihna ca de obicei.

Disconfort abdominal

Un nivel exagerat de fier poate provoca aparitia durerilor la nivelul abdomenului. De asemenea, organele din zona respectiva pot fi si ele afectate de o cantitate prea mare de fier, asa ca durerea poate proveni de la acestea.

Probleme hepatice

In cazul in care cantitati prea mari de fier se depun la nivelul ficatului, acesta poate provoca, la randul sau, senzatia de durere. Din cauza unei cantitati prea mari de fier, o persoana poate fi diagnosticata cu ciroza hepatica sau poate avea ficatul marit.

Boli de inima

In afara de ficat, excesul de fier se mai poate depune si pe inima. Inima nu tolereaza deloc o cantitate prea mare de fier, astfel ca pot sa apara rapid tulburari in ceea ce priveste modul de functionare al cordului. Astfel, te poti confrunta cu aritmii, insuficienta cardiaca congestiva (o afectiune in care inima nu pompeaza suficient sange) si alte probleme similare. Daca nu se iau rapid masuri, un nivel prea ridicat de fier poate duce la blocarea arterelor si, astfel, la un atac de cord.

Modificari ale culorii pielii

Decolorarea pielii poate fi un alt simptom al excesului de fier din organism. Daca brusc pielea ta incepe sa se decoloreze, sau sa ai pete gri, cel mai probabil te confrunti cu un exces de fier in organism.

Libidou redus

Observi ca de la o perioada cheful de sex este simtitor redus si ca, in ciuda faptului ca esti foarte atras de partenerul de viata, nu mai ai chef sa faci dagoste cu acesta? Excesul de fier din organism poate fi vinovat de acest lucru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare