Boli

#deshidratare cronica #energie #oboseala #deshidratare

Simptome ale deshidratarii cronice

Oboseala si lipsa energiei sunt unele dintre cele mai comune simptome ale deshidratarii cronice. Apa este principala materie prima care ofera energie celulelor. Chiar si pierderea unei cantitati mici de apa afecteaza nivelul de energie.

Deshidratarea celulare duce la producerea unor cantitati mari de cortizol, un hormon al stresului, care influenteaza sistemul imunitar. Deshidratarea duce la la incetinirea metabolismului, inflamatii si alte probleme de sanatate. 

Cauzele deshidratarii


Deshidratea poate fi cauzata de numerosi factori. Printe cei mai comuni se numara raceala, voma, diareea sau alimentatia proasta. De asemenea, numeroase afectiuni pot duce la deshidratare prin cresterea temperaturii corpului si transpiratie. Este astfel foarte important sa consumi cat mai multe lichide atunci cand esti bolnav.

Organismul uman foloseste lichidele pentru a elimina toxinele si pentru a se mentine flexibil.
 

Deshidratarea cronica duce la imbatranire prematura


Printre cele mai cunoscute simptome ale deshidratarii se numara gura uscata, extenuarea, ameteala, urina de culoare inchisa si greata. Atunci cand deshidratarea persista devine cronica si poate cauza numeroase simptome si probleme de sanatate.

Iata cateva simptome usoare ale deshidratarii cronice:
 


Simptome ascunse ale deshidratarii
 

Numeroase simptome ale deshidratarii raman ascunse sau sunt interpretate gresit. Alergiile de exemplu reprezinta un simptom al deshidratarii cronice, chiar daca multe persoane cred ca sufera de aceste afectiuni din cauza polenului, prafului sau altor substante.

Inainte insa ca tu sa stranuti, deshidratarea a cauzat in mod silentios producerea de histamine si cortizol care au suprimat activitatea sistemului imunitar. Administrarea de antihistaminice duce la o stare mai buna, insa aceste medicamente doar acopera simptomele. In acest timp insa, deshidratarea continua sa afecteze organismul tau.
 

Alte simptome ale deshidratarii


Problemele de digestie sunt alte simptome ale deshidratarii cronice. Toate substantele din tractul digestiv care ajuta la metabolizarea alimentele sunt pe baza de apa. Atunci cand stomacul nu dispune de acidul necesar pentru digestie, alimentele raman in stomac mult timp.

Constipatia este un alt simptom al deshidratarii. Tractul intestinal foloseste o cantitate mare de apa pentru a sintetica alimentele, iar organismul ramane astfel deshidratat. Cu cat organismul este mai deshidratat cu atat este incetinit procesul de metabolizare al alimentelor.
 

Semne ale setei


Gura uscata, pofta de dulciuri si carbohidrati procesati sunt doar cateva semne ale setei. Creierul are nevoie de foarte multa apa pentru a functiona corect. Aceste lichide sunt procurate din circulatia sangelui. Carbohidratii maresc nivelul de zahar din sange ceea ce mareste si alimentarea creierului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare