Boli

#detoxifiere primavara #depresie #alergie #suplimente alimentare

Sfaturi pentru o primavara sanatoasa

Primavara este anotimpul ideal pentru schimbarile din dieta si stilul de viata. Tot acum este momentul pentru curatarea intregii locuinte. Invata sa consumi alimente sanatoase, de sezon, sa faci mai multa miscare si sa oferi organismului vitaminele si mineralele de care are nevoie.
 

Ai grija la alergii


Daca stii ca esti sensibil la alergenii si praful din aer atunci cand vine primavara, este indicat sa mergi din timp la medic si sa iei si anumite masuri de precautie. Atunci cand vremea se incalzeste, aprovizioneaza-te cu medicamente pentru alergii, insa numai la recomandarea medicului.
 

Fa curat in dulapul cu cosmetice


Primavara este anotimpul ideal pentru improspatarea dulapului cu cosmetice si produse de machiaj. Arunca toate produsele care au expirat sau care au un aspect dubios. Verifica si fardurile si rimelul si elimina-le pe cele vechi. In acest fel vei preveni infectiile ochilor sau iritatiile tenului.
 

Trezeste-te mai devreme


Studii recente arata ca persoanele care se trezesc devreme sunt mai sanatoase decat cele care petrec mai multe ore in pat. Lumina de dimineata ofera organismului doza necesara de vitamina D. De asemenea, vei preveni si depresia.
 

Schimba pilota


Unii specialisti estimeaza ca dupa cinci ani, peste 10% din greutatea unei pilote este realizata din bacterii, polen, mucegai sau ciuperci care provoaca alergii. Este astfel indicat sa schimbi pilota la cativa ani si sa inlocuiesti asternuturile o data pe saptamana. Asternuturile se spala apoi cu apa fierbinte.
 

Purifica organismul


Limiteaza consumul de alimente care contine mult zahar, sare sau grasime. Protejeaza ficatul si evita excesele alimentare. De asemenea, limiteaza si consumul de alcool si evita expunerea la substante chimice periculoase.

Consuma mai multe lichide, sucuri de fructe si legume, legume si fructe. Limiteaza si consumul de cofeina.
 

Fa mai multa miscare


Odata cu incalzirea vremii, este indicat sa faci si mai multa miscare, sa mergi la sala de aerobic sau pur si simplu sa mergi mai mult pe jos. In acest fel iti vei tonifia musculatura, vei da jos kilogramele acumulate in sezonul rece si te vei simti mult mai bine.

Miscarea te va ajuta si sa te relaxezi si sa iti imbunatatesti nivelul de energie. Sportul revitalizeaza si regenereaza intregul organism.
 

Consuma alimente de sezon


Fructele si legumele de sezon sunt extrem de benefice pentru organismul uman, contin multe vitamine, minerale si alti nutrienti esentiali. Cumpara aceste alimente de la pietele locale si evita-le pe cele cu multe chimicale.

De asemenea, este recomandat sa consumi grasimi benefice, precum uleiul de masline, in sau rapita, nuci sau peste.
 

Intareste organismul cu suplimente alimentare


Suplimentele nutritionale iti ofera mai multa energie si dozele necesare de vitamine si minerale pe care nu le poti procura doar prin intermediul dietei. Complexul de vitamine B este esential pentru calmarea sistemului nervos si ofera energie intregului organism.

Vitamina C protejeaza organismul de stres, poluanti chimici si detoxifica organismul. De asemenea si vitamina E si seleniul sunt esentiale pentru detoxifierea organismului . Calciul si magneziul sunt ideale pentru perioadele de stres si anxietate si calmeaza muschii si sistemul nervos.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare