Boli

#sanatate #cancer # cancer la piele # simptome cancer piele

Semne ca ai putea avea cancer de piele

Vara a luat sfarsit, insa pentru ca te-ai expus destul de mult la soare, pielea ta ar putea avea de suferit. Razele soarelui si ultraviolete puternice aduc o serie efecte negative la nivelul epidermei, incepand de la arsuri usoare, pana cancer de piele. Daca ai pielea alba, multe alunite si daca te-ai expus la soare fara sa folosesti crema cu protectie SPF, ar fi bine sa te supui unuei auto examinari.

Iata catreva dintre semnele ca ai putea suferi de cancer de piele.

Alunitele si-au modificat forma sau culoarea

Daca s-au marit in diametru, daca s-au umflat sau si-au schimbat culoarea, exista riscul sa te confrunti cu cancerul de piele. Evident, nu este un simptom care iti pune neaparat acest diagnostic, insa reprezitna totusi un semn ca ceva nu este in regula. Cel mai bine ar fi sa mergi la un medic dermatolog pentru o consultatie de specialitate.

Alunitele sangereaza

Daca alunitele tale sangereaza din senin si sunt dureroase, cel mai probabil au de suferit din cauza razelor puternice ale soarelui si a ultravioletelor. Nu incerca sa dezinfectezi zona cu spirt sau sa aplici un unguent si sa speri ca va trece.

Cel mai bine este sa mergi de urgenta la un spital, la camera de garda, pentru ca un specialist sa verifice si sa analizeze alunita. Doar acesta iti poate spune, in urma unui consulta si a unei biopsii, daca este vorba despre cancer de piele. Este foarte probabil ca alunita sa iti fie indepartata, pentru a reduce riscul imbolnavirii, insa medicul este singurul in masura sa iti faca o recomandare, in functie de starea in care se afla pielea.

Apar mancarimile

Senzatiile de mancarime sau usturime si furnicaturile de la nivelul alunitelor reprezinta un motv de ingrijorare. Consulta un medic specialist si lasa-l pe acesta sa iti verifice alunitele. Este posibil sa fie doar o alarma falsa si sa fie doar un efect advers provocat de un sapun sau un alt produse de ingrijire.

Atentie! Nu incerca sa rupi alunita sau sa tratezi cu terapii naturiste anumite simptome. Uncontrol la medicul specialist iti poate salva sanatatea si te poate feri de foarte multe probleme.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare