Boli

#tuse #dureri de cap #sinusuri #infectie sinusuri

Semne ale infectiei sinusurilor

Nasul infundat nu ingrijoreaza pe nimeni in perioada de iarna. Daca nasul infundat este asociat insa si cu alte simptome, ai putea avea o problema grava: infectia sinusurilor. In cele mai multe cazuri infectiile dispar odata cu trecerea timpului, insa unele se agraveaza si devin din ce in ce mai neplacute.

Oricum ar fi, infectiile sinusurilor trebuie tratate cu medicamente antibiotice recomandate de un medic specialist in urma unui consult si a unui set de analize.

Iata care sunt simptomele care iti indica ca suferi de o infectie a sinusurilor
 

Durere si presiune la nivelul fetei


Sinusurile (cavitatile din spatele fruntii, obrajilor, oaselor nazale si ochilor) trebuie sa fie libere si au un scop precis: acela de a incalzi, filtra si umezi aerul pe care il inspiri. Atunci cand acestea sunt infundate si infectate, vei simti o durere si o presiune, in special atunci cand vei apasa cu varfurle degetelor punctele cheie (frunte, obraji, oase nazale etc).
 

Secretiile nazale sunt galbene sau verzui


O schimbare a culorii mucusului pot determina prezenta unei infectii la nivelul sinusurilor. Aceasta secretie poate indica mai degraba puroiul care se elimina din cavitatea sinuzala. In acest caz controlul medical se impune de urgenta, la fel si tratamentul medicamentos specific.

Ca si tratament pentru acasa (doar pana reusesti sa ajungi la medic) este inhalarea, timp de 5 minute, a aburilor de apa in care ai turnat 3 - 5 picaturi de ulei esential de eucalipt . Acest tratament va drena caile sinusale, cel putin pentru o perioada.
 

Ai probleme cu respiratia urat mirositoare


Daca dintr-o data respiratia ta capata un miros neplacut , ar fi bine sa stii ca acest lucru poate fi cauzat de mucozitatile care se scurg in partea din spate a gatului. Aceasta problema nu poate fi rezolvata cu ajutorul igienei orale, ci cu tratarea infectiei sinusurilor.
 

Ai tuse productiva


Tusea productiva poate fi adesea cauza unei raceli sau a unei bronsite, insa ea poate fi provocata de de infectia sinusurilor. De obicei aceasta se inrautateste pe timpul noptii si dimineata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului