Boli

#efecte vreme organism #schimbari temperatura #probleme de sanatate

Schimbarile bruste de temperatura ne dau organismul peste cap!

Dupa ce am avut un Craciun cu temperaturi de primavara, meteorologii anunta ca in tara noastra vine gerul. Schimbarile bruste de temperatura ne pot crea probleme serioase, daca nu ne luam masuri de precautie.

Cei mai afectati de schimbarile de temperatura sunt periculoase mai ales pentru categoriile care au o imunitate scazuta: copiii foarte mici, varstnicii cu patologie asociata, adica pacienti cu boli cardiace, hipertensivi, cu diabet, cu boli pulmonare respiratorii, cum este astmul sau bronsita cronica obstructiva, dar si cei acientilor cu alte patologii cronice. “Acesti pacienti au o putere de adaptare mai mica, o imunitate scazuta si atunci sigur ca pot sa apara fel de fel de complicatii, de la banalele viroze respiratorii, gripe si asa mai departe, pana la decompensarea bolilor de baza, adica a insuficientei cardiace, a diabetului, a astmului si asa mai departe”, a declarat presedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, dr Rodica Tanasescu pentru RFI.

Medicul atrage atentia ca “acesti pacienti trebuie sa aiba o grija deosebita in aceste perioade. Daca se poate, ei nu trebuie sa iasa din casa decat in mijlocul zilei, in asa fel incat temperatura sa fie mai blanda, sa fie imbracati adecvat si mai ales sa evite aglomeratiile. Pentru cei care inca nu s-au vaccinat antigripal, evident, recomandam vaccinarea”.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare