Boli

#viroze #reumatism #boli cardiace #raceala

Schimbarile bruste de temperatura iti pun sanatatea in pericol

Daca pana in urma cu doar cateva zile ne plangeam de caldura, scaderea brusca a temperaturii ne da in prezent batai de cap. Medicii trag un semnal de alarma si ne avertizeaza ca aceste schimbari bruste de temperatura atrag dupa sine probleme de sanatate, specificand faptul ca un organism se adapteaza la astfel de schimbari de temperatura in 14 zile. Mai mult decat atat, trecerea de la canicula la ploaie si vreme inorata ii afecteaza in special pe copii, batrani si bolnavii cronici.


Un organism care nu este pregatit pentru aceste schimbari climatice poate suferi tulburari de circulatie periferica si accentuari ale starii de disconfort psihic. Este foarte posibil ca acestia sa se confrunte cu stari de nervozitate, modificari ale ritmului cardiac, tulburari ale somnului si chiar depresie.


Printre cele mai frecvente afectiuni provocate de schimbarea brusca de temperatura se numara bolile pulmonare si respiratorii, alergiile, depresiile si chiar problemele de nutritie.


Probleme cardiace


Schimbarile climatice reprezinta un pericol real pentru persoanele care sufera de boli cardiace . Chiar daca temperaturile ridicate ameninta viata celor care sufera de probleme cu inima, medicii sustin ca frigul duce la coagularea sangelui, crescand astfel riscul producerii atacurilor de cord.


Un studiu realizat in Franta a demonstrat faptul ca atunci cand temperatura normala a zilei scadea cu mai mult de 10 grade, rata infarcturilor se marea cu 13%, iar cand presiunea atmosferica se modifica cu 10 milibari, numarul infarcturilor crestea cu aproximativ 12 procente.


Durerile reumatice


Din cauza aerului rece si umed, persoanele care sufera de reumatism se confrunta cu dureri foarte mari. Mai mult decat atat, fronturile de aer umed  agraveaza diferitele forme de reumatism cronic degenerativ.


Perioada virozelor


In momentul in care corpul tau este practic fortat sa treaca brusc de la o temperatura de peste 35 de grade C la mai putin de 17, organismul este slabit instantaneu prin faptul ca incearca sa faca fata acestei treceri si pentru ca este confruntat cu umezeala si frigul. Sistemul imunitar se prabuseste incet, iar corpul este vulnerabil in fata virozelor.


Desi exista medicamente eficiente care sa trateze guturaiul, ar fi bine totusi sa previi aceasta afectiune si sa mananci mai multe fructe si legume sau sa iei cateva pastile de vitamina C in mod preventiv.

Ameteli,  dureri de cap si oboseala excesiva


Atunci cand vremea se raceste brusc, foarte multe persoane se confrunta cu ameteli si dureri de cap. Exista multi oameni  care, pe o asemenea vreme, acuza o stare de oboseala acuta, o astenie fizica si psihica, o stare de somnolenta continua si chiar depresie, cu toate ca se odihnesc corespunzator noaptea.


Sfat! Daca esti predispus alergiilor, ai un organism sensibil sau urmezi un tratament medicamentos, viziteaza-ti medicul pentru a regla doza de medicamente.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare