Boli

Scapa de hemoroizi, fara durere

Numai gandul la o asemenea boala si ne ingheata sangele in vene. Hemoroizii sunt dilatari si ingrosari rezultate in urma inflamarii venelor din jurul anusului. Este o afectiune dureroasa, in cazuri mai complicate insotita de scurgeri de sange, care chinuie foarte multe persoane.

 

Conform statisticilor, peste 20% din populatie sufera din cauza hemoroizilor. Se pare ca din cauza pudorii, foarte multe persoane nu merg la medic in faze incipiente si ajung astfel sa fie tratati prin intermediul chirugical. Aceasta boala a anusului se manifesta prin sangerari in general in urma scaunelor, in cantitati variabile. Depistarea precoce in faza terapeutica utila a acestei boli nu se poate face decat prin consult medical de specialitate.

Durerea hemoroidala este perceputa ca o senzatie de greutate, de corp strain intraanal. La inceput, hemoroizii apar numai la scaun, tuse si mers, reducandu-se spontan. Treptat, devin permanenti, adica iesiti prin , si ireductibili, ceea ce face ca lucrurile sa se complice .

O alta afectiune este fisura anala, o ulceratie produsa la nivelul canalului anal la muschiul sfincter intern. Manifestarea cea mai pregnanta a fisurii anale este durerea, care poate fi severa si este descrisa ca o senzatie de arsura.

Durerea, bat-o vina

Cei mai multi bolnavi sufera intens din cauza durerilor provocate de . Foarte multi dintre acestia devin ipohondri si anxiosi si isi schimba comportamentul, devenind agresivi, iar mersul la toaleta devine un adevarat calvar.

Inca se mai stie faptul ca interventiile chirurgicale sunt dificil de suportat, insa noile metode de tratament includ scleroterapia prin injectari de substanta sclerozanta, ligatura hemoroizilor interni cu , fotocoagularea cu aparatura de tip laser, electrocoagularea.

Aceste proceduri de tratare a hemoroizilor sunt aproape nedureroase si nu presupun spitalizare . In functie de vechimea, severitatea afectiunii si particularitatile fiecarui bolnav, se aplica una sau mai multe metode. Tratamentul se efectueaza in cateva sedinte, in functie de gravitatea bolii.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare