Boli

Scapa de durerile ulceroase!

Durerea de tip ulceros apare in general in zona mediana a abdomenului, niciodata nu iradiaza sub obilic. Durerea se manifesta ca o arsura sau ca un junghi si apare ca urmare a senzatiei de foame.

 

In general, durerea ulceroasa se calmeaza dupa ce consumati alimente sau la administrarea anumitor medicamente. Aceasta neplacere este descrisa ca survenind in perioade de 30-45 de zile urmate de perioade de acalmie, fiind mai intense primavara si toamna. Insa, se cunoaste faptul ca ulcerul doare oricand.

Mancati putin si des


Pentru ca se cunoaste faptul ca durerea ulceroasa dispare dupa ce ingerati hrana, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa aveti mai multe mese. De asemenea, este recomandat sa urmati un regim alimentar in care sa nu se gaseasca grasimi, prajeli, mancaruri condimentate, alcool. Puteti bea si ceaiuri neindulcite cu busuioc: la o cana cu apa folositi o lingurita rasa de planta.

Evitati alimentele acidifiante

Cantitatea mare de acid este cel mai important factor agresiv, de aceea tratamentele noi urmaresc reducerea secretiei de la cat mai aproape de zero. Agresiunea asupra mucoasei este reprezentata de acidul clorhidric si pepsina. Cauzele cresterii secretiei de sunt infectia cu Helicobacter, mostenirea unei mase crescute de celule secretoase de acid clorhidric , hipercalcemia, consumul mare de cafea si alcool, administrarea de corticosteroizi.

Varza calmeaza durerea

In tratamentul ulcerului gastroduodenal, varza poate fi folosita cu succes, deoarece contine vitamina U. Astfel, durerile provocate atat de ulcerul gastric cat si de cel duodenal sunt calmate. Se recomanda cura de varza cruda (salate) timp de 10-20 de zile, la fiecare 24 de ore consumandu-se aproximativ 300g.

Recomanda unui prieten

Painea, pansament gastric

Persoanele care mananca multa paine, mai ales inainte de pranz, nu se imbolnavesc de ulcer . O echipa de cercetatori de la Universitatea din Koln a descoperit ca amidonul prezent in paine modifica procesele digestiei gastrice. Amidonul devine un fel de „pansament gastric”, care scade agresivitatea substantelor „arzatoare”, inclusiv a condimentelor tari (ardei, piper) ce pot ataca .

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare