Boli

#dureri #ceai #cistita #raceli #ghimbior #crize de rinichi #litiaza

Scapa de crizele de rinichi cu ajutorul ghimbirului

In apropierea primaverii, bolile cronice se acutizeaza, iar crizele de rinichi, disconfortul cauzat de cistita sau racelile sunt mai frecvente ca oricand. In afara de tratamentul medicamentos prescris de specialist, ghimbirul poate fi un adjuvant de nadejde in ameliorarea simptomelor chinuitoare aparute pe fondul disfunctiilor renale.

Persoanele care sufera de crize de rinichi se confrunta cu dureri chinuitoare la urinat si in regiunea abdomenului, dureri de spate sau hematurie (sange in urina). Daca acesta este si cazul tau, te pot surprinde efectele pozitive ale unei cure de sase luni cu ceai de ghimbir, intepator la gust, racoritor si cu multiple beneficii pentru sanatate in general.

Ghimbirul si sanatatea ta

Planta care face parte din familia Zingiberaceae, ghimbirul este originar din tinuturile asiatice. Radacina de ghimbir este puternic aromata, motiv pentru care chinezii au inceput sa o consume sub forma de condiment pentru mancaruri sau infuzie (ceai). In ultimul deceniu, ghimbirul a devenit tot popular si in Romania, atat pentru gustul interesant pe care il da preparatelor culinare, cat si pentru efectele sale pozitive asupra sanatatii. Dintre acestea, amintim:
 

  • este revigorant, vasodilatator si are efect de linistire
  • calmant pentru durerile abdominale, ajuta digestia, elimina gazele, neutralizeaza toxinele
  • este sudorific si ajuta la tratamentul anti-matreata
  • curata intestinul si elibereaza de secretii plamanul, ajuta in astm


Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, calmand inflamatiile gatului si tratand sinuzita, raguseala si febra. Duce la eliminarea de mucozitati si de congestii respiratorii. In plus, s-a dovedit eficient si in tratamentul bolnavilor de cancer care au facut chimioterapie.

Ghimbirul si crizele de rinichi

Ghimbirul este un antibiotic natural, foarte bun antiinflamator si un antiseptic excelent. Are efect diuretic si este indicat in litiaza renala, piatra la rinichi, retentii urinare si infectii urinare. Cura cu ceai din radacina de ghimbir te ajuta sa scapi de crizele de rinichi. Iata ce trebuie sa faci!

Prepara zilnic ceai din bucatele mici de radacina de ghimbir (circa 5 cm), spalate bine sub jet de apa si rase fin. Pune o oala de 1 l de apa pe foc si adauga ghimbirul ras cand incepe fierbe. Lasa-l doar un minut sa clocoteasca, apoi stinge aragazul si acopera oala cu un capac. Dupa 30 de minute, strecoara ceaiul si lasa-l sa se raceasca. Bea trei cani pe zi, cu lamaie daca doresti, dar niciodata seara (are efect energizant).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare