Boli

# reinfectare #coronavirus

Reinfectarea cu noul coronavirus, extrem de periculoasa

Potrivit cazurilor de coronavirus de pana acum, reinfectarea cu noul coronavirus este mult mai periculoasa, potrivit imformatiilor din publicatia medicala The Lancer. Iar explicatia este foarte simpla. Dupa prima infectie organizmul ramane slabit timp de cateva saptamani pana la cateva luni.

Potrivit publicatiei medicale, un tanar in varsta de 25 de ani din SUA a suferit de doua ori de coronavirus, simptomele reinfectarii fiind mai severe.

Americanul a fost testat pozitiv pentru prima oara pe 18 aprilie. Acesta a prezentat simptome precum: dureri de gat, tuse, dureri in cap, diaree si stari de greata. Pacientul s-a recuperat pana la finalul lunii aprilie, iar in luna mai a obtinut doua teste negative.

S-a reinfectat cu noul coronavirus la finalul lunii mai, cand a mers de urgenta la o clinica, avand simptome similare. La cinci zile dupa acest episod, pacientul s-a confruntat cu un nivel scazut de oxigenare si cu dificultati respiratorii. Acesta a fost tratat la urgente, iar o radiografie toracala a aratat ca plamanii acestuia au fost puternic afectati de noul coronavirus.

Acesta nu este insa singurul caz de reinfectare. Astfel de cazuri au fost raportate in toata lumea, inclusiv in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare