Boli

#rau de miscare #rau #miscare

Rau de miscare? Cum supravietuiesti!

Se apropie sezonul vacantelor si deja te gandesti cu ingrijorare ca raul de miscare te va impiedica, din nou, sa te bucuri de croaziera mult asteptata sau de drumul lung cu masina pana la destinatie? Sau scenariul tau este altul – abia astepti sa vizitezi un nou oras, dar sotul tau are ameteli si disconfort atunci cand calatoriti cu avionul? Sau cei mici vomita la fiecare drum cu masina si te gandesti ca pana la destinatie trebuie sa opriti de cateva ori?

Raul de miscare – atunci cand calatoresti cu masina, cu avionul sau pe apa – este un dezechilibru la nivelul urechii interne (responsabila cu simtul echilibrului) care apare in timpul miscarii repetate. De cele mai multe ori, simptomele afecteaza copiii cu varste intre 2 si 12 ani, femeile insarcinate, dar si persoanele predispuse la migrene. Oricine poate resimti aceste stari, dar cele mai frecvente simptome includ transpiratie, senzatia de ameteala, greata, voma, disconfort general.

Daca cineva din familia ta sufera de astfel de stari atunci cand calatoriti sau esti tu aceea care stii ca nu iti prieste niciodata drumul pana la destinatie, am pregatit un scurt ghid de supravietuire in caz ca nu vrei totusi sa ratezi vacanta care se apropie:

1. Fii atenta la ce mananci. Nu sari peste masa inainte sa pornesti la drum, dar incearca sa consumi ceva usor daca stii ca esti sensibila. O salata cu pui, un sandvis fara sosuri, fara alimente prajite, fara alcool.

2. Evita mirosurile puternice – propriul parfum daca este prea puternic sau odorizantele de masina cu diverse arome de fructe pot agrava starea de greata.

3. Asigura-te ca ai un loc potrivit. Daca stii ca suferi de rau de miscare, incearca sa stai in autobuz chiar pe bancheta din spatele soferului, in masina stai pe locul din fata, iar pe vas alege o cabina la parter, cat mai central. si nu calatori cu spatele la directia in care merge vehiculul – acest lucru ti-ar putea agrava dezechilibrul la nivelul urechii interne, ceea ce ar amplifica senzatia de greata.

4. Priveste in departare. Nu numara copacii sau casele pe langa care treci. Tine privirea fixata la linia orizontului pentru a preveni starea de ameteala.

5. Nu citi in timpul calatoriei si nu completa rebus daca suferi de rau de miscare. Nici nu urmari texte pe telefonul mobil. Acest lucru poate cauza confuzie suplimentara la nivelul creierului intrucat acesta va incerca sa alinieze ceea ce simte la ceea ce vede.

6. Alege un aliat natural. Nu subestima puterea plantelor. Eficienta si siguranta administrarii ghimbirului au fost demonstrate prin studii clinice. Este suficient sa adaugi putin ghimbir in alimentatie pentru a preveni starea de greata si disconfort. Ghimbirul este foarte bine tolerat de organism si nu are efecte adverse. asa ca, data viitoare cand tu sau cineva drag va pregatiti de calatorie, apeleaza cu incredere la Antimetil – suplimentul alimentar de la Tilman. acesta contine extract standardizat de ghimbir, care contribuie la buna functionare a sistemului digestiv si alunga starea de disconfort.

Citeste mai multe despre sanatatea bazata pe plante: https://www.tilman.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare