Boli

#coronavirus europa #coronavirus #raed arafat

Raed Arafat, despre pericolul raspandirii coronavirusului in Europa: “Este doar o chestiune de timp"

Infectia cu coronavirus nu are tratament si nici nu exista un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

El a spus ca acest tip de virus poate suferi mutatii, iar probabilitatea ca tara noastra sa fie ocolita de coronavirus este foarte scazuta.

"Coronavirsul nu are tratament si nici vaccin. Se trateaza simptomatic. Daca se agraveaza situatia, se apeleaza la Terapie Intensiva. Se recomanda ca cei care au simptome sa nu se trateze singuri, sa nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Cand vom avea vaccin, se va putea controla raspandirea lui si se va putea reduce la maximum raspandirea lui. Pana nu avem vaccin nu stim daca nu se va schimba ca si comportament si ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutatii, iar manifestarea sau impactul poate fi mai serios. Va dati seama ca inchiderea ermetica a tarii este imposibila. Cu regret trebuie sa recunoastem faptul ca aparitia cazurilor de coronavirus in toate tarile din Europa este doar o chestiune de timp" a spus Raed Arafat, la Antena 3.

"Nu e ca la gripa obisnuita"

Acesta a afirmat ca pericolul este cu atat mai mare cu cat, in acest moment, "nu este sigur 100% ca daca v-ati format imunitatea impotriva lui, sa nu-l mai luati inca o data."

"Nu e ca la gripa obisnuita. In acest moment, nu este sigur 100% ca daca v-ati format imunitatea impotriva lui, sa nu-l mai luati inca o data. Fiind un virus nou, sunt multe studii in realizare. Noi stim ca se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verifica daca nu se transmite prin saliva sau altceva," a explicat Raed Arafat.

Tratamentul simptomatic, de mare ajutor

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a mai transmis ca tratamentul simptomatic este foarte important.

"Scaderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu exista studii ca exista imunitate incrucisata cu acest virus. Putem lua masuri sa ne protejam: sa respectăm reguli de igiena personala, sa ne spalam corect pe maini, sa limitam calatoriile, sa evitam locurile aglomerate inutil," a mai afirmat Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare