Boli

#somn #probleme de sanatate #iritabilitate #lipsa de somn

Probleme de sanatate care apar in urma lipsei de somn

Medicii sustin ca organismul uman are nevoie de 8 ore de somn pentru a se reface si pentru a-si incarca nivelul de energie la maxim. In cazul in care reusesti sa dormi mai putin de 8 ore, corpul tau se poate confrunta cu o serie de consecinte destul de neplacute. Iata cateva dintre acestea.

Iritabilitate


In momentul in care esti privat de somn, sansele sa ai probleme cu nervii, sa fii foarte irascibil si sa te stresezi din orice motiv sunt foarte ridicate. Un somn bun si odihnitor te va ajuta sa fii o persoana calma, permisiva, care se enerveaza doar din motive rationale.
 

Probleme de concentrare


Lipsa somnului duce cu siguranta la probleme de concentrare. In situatia in care esti obosit si somnoros, in mod sigur nu vei reusi sa iti pui in ordine ideile, sa iei cele mai bune decizii si sa duci la bun sfarsit toate taskurile zilei.
 

Lipsa productivitatii


Daca atunci cand dormi suficient reusesti sa duci la bun sfarsit toate lucrurile pe care le ai de facut in timp util, este foarte posibil ca atunci cand dormi foarte putin sa sa nu capabil sa le termini decat cu cateva ore mai tarziu. Din acest motiv, sunt sanse mari sa intampini probleme la locul de munca si sa fii acuzat de faptul ca nu dai randamentul necesar.
 

Probleme ale sistemului imunitar


Daca asociezi sistemul imunitar slabit cu sezonul rece, in mod sigur iese o combinatie dezastruoasa. Imagineaza-ti doar ca bolile de sezon sunt atrase ca un magnet de imunitatea slaba, iar somnul te va face o tinta foarte usoara in acest sens.
 

Crestere in greutate


Lipsa somnului determina scaderea energiei, moment in care corpul iti cere sa ii oferi bauturi energizante , dulciuri si alte alimente foarte calorice. Astfel, daca abordezi acest stil de viata pe termen lung, ai sanse foarte mari sa ajungi o persoana supraponderala si chiar obeza.

Atentie! Lipsa somnului pe termen lung poate duce la probleme grave de sanatate precum: atac de cord, accident vascular cerebral, hipertensiune arteriala , deficit de atentie si probleme mentale. Incearca sa iti organizezi stilul de viata astfel incat sa dormi cel putin 8 ore pe noapte si sa te bucuri de un somn odihnitor si relaxant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare