Boli

#bicicleta #sanatate #job #slabit #calorii

Pro si contra mersului cu bicicleta la job

Mersul pe bicicleta catre locul de munca incepe sa aiba tot mai multi adepti. Oameni de toate varstele aleg sa ajunga la birou cu ajutorul vehicolului pe doua roti din diverse motive. Unii considera ca ajung mai repede, altii s-au saturat de inghesuiala din transportul in comun, in timp ce altii refuza pur si simplu sa polueze aerul.


Mersul pe bicicleta are o serie de beneficii, insa din pacate are si cateva dezavantaje .


Avantaje


Imbini utilul cu placutul


Daca nu esti genul de persoana care sa faca foarte mult sport, mersul pe bicicleta te ajuta sa impusti doi iepuri dintr-o lovitura: ajungi rapid la birou si faci miscare intensa de la prima ora a diminetii. Astfel, creierul se oxigeneaza foarte bine, iar randamentul tau la locul de munca va fi crescut.


Esti ferit de bolile cardiovasculare


Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca o jumatate de ora de mers pe bicicleta zilnic reduce la jumatate riscul de boli cardiovasculare. Acestia explica cum efortul depus prin pedalare ajuta plamanii sa se ventileze, muschii sa se oxigeneze, iar inima sa bata tot mai lent pe masura ce se obisnuieste cu efortul depus.


Slabesti mai repede


Daca nu ai timp sa urmezi un program sportiv bine pus la punct, mersul pe bicicleta te va ajuta sa slabesti. O jumatate de ora de mers pe bicicleta te ajuta sa arzi aproximativ 250 de calorii. Daca la prima vedere nu pare mult, un calcul simplu iti va arata ca daca in fiecare zi pedalezi pe bicicleta, jumatate de ora dus, jumatate de ora intors, poti sa pierzi 2500 de calorii saptamanal.


Te bucuri de o musculatura tonifiata


Muschii, picioarele si abdomenul tau vor arata impecabil in numai cateva saptamani de mers pe bicicleta. Muschii picioarelor, ai bratelor cat si cei din zona abdomenului vor fi mai bine conturati si tonifiati. Daca la inceput te confrunti cu febra musculara , ia o aspirina si nu uita ca aceasta problema se rezolva mai rapid tot cu efort. Continua sa mergi pe bicicleta pana cand corpul tau se va obisnui.


Alte beneficii

 

  • economisesti sume importante de bani;
  • protejezi natura;
  • esti mai relaxat si mai degajat atunci cand ajungi la destinatie datorita faptului ca poti sa te strecori usor prin trafic.


Dezavantaje


Transpiri


Indiferent de temperatura de afara, mersul pe bicicleta te va face sa transpiri abundent, lucru care nu este tocmai placut, mai ales atunci cand trebuie sa lucrezi inconjurat de alti oameni. Pentru ca iti va fi imposibil sa faci dus la serviciu, apeleaza la ajutorul servetelelor umede si la inlocuirea bluzei umede cu una uscata.


Inhalezi praf si poluare


Biciclistii sunt mult mai expusi riscului de a respira particule de praf si poluare, intr-un ritm mai rapid si mai puternic decat restul participantilor la trafic, mai ales la prima ora a diminetii si seara, cand traficul atinge cote maxime.


Ai un risc mai mare de accident


Soferii romani nu sunt inca obisnuiti cu prezenta biciclistilor, unii dintre acestia neacordandu-le proritate, asa ca riscul de accident este crescut. Acest lucru este cauzat si de faptul ca in tara noastra benzile pentru bicilisti sunt infime ca numar, ei fiind obligati sa circule pe partea carosabila.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare