Boli

#pandemie coronavirus #pandemie

Previziuni sumbre: pandemia de coronavirus ar putea dura pana la doi ani

Previziuni sumbre despre pandemia de coronavirus. Doctor Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat ca aceasta ar putea dura pana la doi ani.

"Aceasta pandemie o sa dureze cel putin doi ani, daca nu mai mult. Daca luam masurile de distantare sociala, vom putea traversa aceasta perioada, numarul cazurilor va scadea, iar in toamna va creşte din nou. Sa nu ne facem sperante ca vom avea vaccin in toamna. Pâna se fac studiile dureaza luni buni, apoi exista şi problema producerii la o scara necesara. Dupa 2-3 ani ne imunizam", a declarat Rafila la Antena 3.

Centrul pandemiei s-a mutat in Europa

"Europa este in prezent epicentrul pandemiei de Covid-19", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, in cadrul unei conferinte de presa la Geneva, cerand tarilor sa "depisteze, sa izoleze, sa testeze si sa trateze fiecare caz".
Seful OMS a subliniat ca numarul zilnic de noi cazuri identificate in Europa este mai mare decat cele raportate de China la apogeul epidemiei sale.
Numarul de decese la nivel global din cauza Covid-19 a depasit 5.000, in timp ce numarul total de cazuri de imbolnaviri este in prezent de peste 132.000, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului