Boli

#urticarie solara #eczema fotosensibila #expunere soare #boli rare #soare #boli

Povestea unei fetite care "se aprinde" daca sta la soare

Monroe Mills, o fetita de doi ani din Australia sufera de doua boli rare si foarte grave ale pielii - eczema fotosensibila si urticarie solara, astfel incat ii este imposibil sa stea la soare chiar si cateva secunde, fara sa faca o urticarie atat de puternica, incat pare ca pielea ei a luat foc.

Pielea care pare ca ii ia foc daca e expusa la soare

Monroe Mills are, de cand s-a nascut, parte de cele doua boli de piele extrem de rare, eczema fotosensibila si urticarie solara, de care nu poate fi tratata. De aceea, e de ajuns sa stea in soare cat sa numeri pana la doi, incat pielea ei sa se umple de eczeme extrem de dureroase, ca si cand ar avea arsuri foarte puternice. Insa acestea nu sunt singurele manifestari ale bolii de care sufera micuta.

Monroe, care locuieste in orasul australian Nambuca Heads, are ameteli, este letargica, are dureri puternice de cap si de stomac de fiecare data dupa ce se expune la soare.

Nu iese din casa decat daca este acoperita de bandaje

Boala este greu de suportat chiar si cand nu se manifesta, deoarece atunci cand iese afara, fetita trebuie sa poarte un bandaj, din cap si pana in picioare, ca nu cumva sa se expuna la soare. Poarta palarii si ochleari de soare, iar mama ei o protejeaza si cu crema de protectie solara cu cel mai mare factor UV.

Iar in cazul in care sta la soare si se declanseaza alergia, mama sa o da cu crema cu steroizi, apoi o umple de bandaje.

"A inceput sa fie speriata cand ma vede ca ma apropii cu cutia de crema de ea, incepe sa planga", povesteste mama fetitei, Sarah Mills, in varsta de 28 de ani, citata de dailymail.co.uk.

Mama lui Monroe a renuntat la serviciu, ca sa o poata ingriji

Cand alti copii se joaca mangaiati de razele soarelui, ea sta in casa, cu sufletul macinat de durere, intreband-o, adesea, pe mama ei: "Mami, de ce ma uraste soarele?"

Mama lui Monroe a renuntat si la serviciu pentru a-si putea creste copila, careia medicii nu ii gasesc niciun leac. "Ne straduim sa stam in casa cat mai mult timp. Cand mergem la magazin, alergam pana la masina si inapoi, sa nu stam mult in soare. Mi se rupe sufletul sa o vad cum se chinuie cu durerea", a povestit Sarah.

Fetita mai are un fratior in varsta de cinci ani, cu care isi petrece timpul liber. De asemenea, ii mai alina din suferinta si o papusa, pe care o cheama Monroe, dar si motanul Marley.

Surse foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare