Povestea socanta a fetei care plange cu lacrimi de piatra

Boli

#boli ciudate #lacrimi de piatra # haemolacrie

Povestea socanta a fetei care plange cu lacrimi de piatra

Saadiya Saleh, o tanara in varsta de 12 ani, plange de cateva zilecu lacrimi de piatra. Cazul a uimit intreaga lume, iar medicii sunt socati de aceasta afectiune, despre care nu stiu prea multe detalii.

Umple o cutie cu pietre in cateva ore

Micuta traieste in Yemen si a fost adusa de parinti la spital dupa ce brusc, intr-o zi, a inceput sa planga cu lacrimi de piatra de diferite dimensiuni. Medicii au ramas stupefiati de acest fenomen, iar acum incearca sa gaseasca o explicatie stiintifica pentru aceasta boala atat de
ciudata. Fetita este internata de cateva zile intr-un spital din Yemen si este tinuta sub observatie.

Fetita plange incontinuu, iar in cateva ore umple o cutie mica cu pietricele.

Vazuta ca un demon in satul natal

Micuta a fost exclusa din satul in care locuieste si nimeni nu s-a mai atins de ea din momentul in care a inceput sa planga cu lacrimi de piatra.

Oamenii din satul in care aceasta locuieste cred ca Saadiya este posedata de forte malefice, care le pot face rau si celor din jur. Medicii exclud acest fenomen, insa nu pot oferi deocamdata nicio explicatie logica asupra acestui caz uimitor.

Se pare ca acest caz nu este unic in lume. In urma cu cativa ani, un caz similar a mai fost semnalat intr-o localitate din India, unde o fetita in varsta de 7 ani a plans cu lacrimi de piatra timp de 15 zile.



Medicii nu au gasit nici atunci o explicatie pentru acest proces atat de bizar. Acest al doilea caz a alarmat insa lumea medicala din intreaga lume. Acum, se realizeaza analize amanuntite si cercetari pentru a se afla cauza declansarii acestui fenomen atat de ciudat.

Plange cu lacrimi de sange

Cazul micutei din Yemen este asemanator cu cel al unei tinere de 20 de ani din Chile, Yaritza Oliva, care in urma cu o luna a plans cu lacrimi de sange.

De-a lungul timpul, medicii au mai descoperit astfel de cazuri, insa nu au gasit pana acum o cauza a declansarii acestei afectiuni si niciun tratament corespunzator. Oamenii de stiinta sustin insa ca tanara sufera de haemolacrie, un simptom al unor boli de sange sau tumori.



Singurul caz de haemolacria a fost descoperit in anul 2009, in Statele Unite ale Americii. Atunci, un adolescent in varsta de 15 ani, Calvin Inman, din Tennessee, plangea cu lacrimi de sange si de trei ori pe zi, fara niciun motiv.

"Uneori simt cum se formeaza lacrimile. Simt cum mi se umezesc ochii. Alte ori, ma ustura cand imi curg lacrimile", a declarat acum cinci ani Inman.

Acest fenomen este extrem de suparator pentru tanar, mai ales ca uneori dureaza cateva minute bune. In plus, multi dintre prietenii sai cred ca este posedat de Diavol. Asadar, pe langa suferinta sa fizica, Inman trebuie sa mai infrunte si rautatea oamenilor din jurul sau, care il vad
ca pe un monstru.

Medicii nu au reusit pana acum sa ii prescrie un tratament. Astfel, chiar si acum, de la cinci ani de la descoperirea acestui caz, tanarul continua sa planga cu lacrimi de sange.

"Aproape toti prietenii mei mi-au zis ca sunt posedat. Oarecum, m-am obisnuit acum, desi la inceput ma raneau vorbele lor," spune Calvino Inman.

Sursa foto: mid-day.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului