Boli

#sanatate #yoga #infertilitate # amidon #sanatate femei #mic dejun sanatos #medici ginecologi

Ponturi de la experti pentru sanatatea ginecologica a femeilor

Stiai ca daca petreci timp in aer liber nu vei mai avea probleme cu sindromul premenstrual? Problemele ginecologice afecteaza o mare parte din populatia feminina, iar efectele sunt uneori mai mult decat suparatoare. Iata cateva ponturi pe care expertii in sanatatea ginecologica le ofera femeilor si care ti-ar putea fi de folos si tie!


1. Invinge infertilitatea cu ajutorul exercitiilor yoga

Pentru a ramane insarcinata, este important ca nivelul de stres sa fie cat mai scazut. Hormonii stresului pot perturba fluxul hormonal necesar pentru ovulatie, astfel ca riscul de infertilitate se tripleaza, potrivit cercetatorilor de la Univeristatea din Utah.

"Devine un cerc vicios, deoarece stresul poate cauza infertilitate si infertilitatea poate provoca mai mult stres", a precizat Robert Barbieri, seful sectiei de obstetrica si ginecologie de la Spitalul Brigham din Bosotn, noteaza ivillage.com.

Un studiu recent realizat la Harvard a aratat ca practicarea exercitiilor yoga pentru cel putin 20 de minute pe zi dubleaza sansele femeilor de a ramane insarcinate in urmatoarele doua luni.


2. Petrece timp in aer liber pentru a preveni sindromul premenstrual

Mai mult de 75% dintre femei se confrunta cu una sau mai multe tulburari de ordin fizic si emotional in perioada ciclului menstrual cuprins intre ovulatie si prima zi a menstruatiei. Aceste tulburari poarta denumirea de simptome premenstruale.

Vinovate de aceste simptome se pare ca sunt nivelurile imprecise ale progesteronului (hormon feminin responsabil pentru ciclul menstrual regulat), care intrerupe incercarile creierului de a produce serotonina (substanta din creier care are o influenta asupra sanatatii mintale si fizice).

Cercetari realizate la Universitatea Yale au aratat ca daca petreci 30 de minute in aer liber in fiecare zi - fie ca faci exercitii, fie ca te odihnesti pe o banca in parc -, simptomele sindromului premenstrual isi injumatatesc efectele.

Se pare ca razele soarelui stimuleaza celulele creierului sa produca serotonina, chiar si atunci cand nivelul de progesteron fluctueaza.


3. Foloseste pudre din amidon pentru a nu dezvolta cancer ovarian

Aproximativ 40% dintre femei apeleaza pentru igiena intima la pudra de talc. Folosirea acesteia in zona intima creste cu pana la 18% riscul de a dezvolta cancer ovarian, chiar daca este folosita doar o data pe saptamana.

Talcul poate irita organele genitale, provocand schimbari ale celulelor, care pot determina aparitia cancerului.

Studiile au aratat ca pudrele care contin amidon de porumb sunt mai indicate pentru igiena intima, intrucat nu prezinta riscuri asupra sanatatii.


4. Mananca bine la micul dejun pentru a preveni migrenele menstruale

Probabilitatea sa ai o migrena in timpul menstruatiei este de 71%, spun cercetatorii englezi. Mai mult decat atat, migrenele menstruale tind sa fie de trei ori mai severe decat cele din oricare alta perioada a lunii. Motivul: nivelul de estrogen creste, ceea ce duce la producerea spasmelor la nivelul arterelor cerebrale.

Solutia pentru a preveni migrenele menstruale este sa respecti cu strictete un program alimentar, incepand cu micul dejun. Asadar, consuma mereu alimente sanatoase, bea aceeasi cantitate de ceai sau de cafea in fiecare si respecta programul de somn.

Toate aceste obiceiuri constribuie la prevenirea migrenelor menstruale, potrivit medicilor de la Clinica Cleveland.

Sursa foto: resumeok.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare